Marketeers, maak AdWords onderdeel van uw MSP-marketing

 Vrijdag 21 december 2018

Google Zoeken is waar u begint als u iets wilt. Het is praktisch onze tweede natuur geworden.

Als gevolg hiervan heeft het een hoog verkeersvolume van waaruit MSP-bedrijven kunnen zoeken naar relevante prospects. Dit is waar Google AdWords in beeld komt.

Google AdWords is de link die intentie omzet in daadwerkelijke verkopen. Het is zelfs het enige platform dat gemiddeld € 2 aan inkomsten voor elke uitgegeven € 1.

Maar voordat u uw Google AdWords-account instelt, is het belangrijk om te begrijpen wat het werkelijk is is en hoe het past in uw MSP-marketingdoelen.

Laten we erin duiken:


Wat is Google AdWords


Wat is Google AdWords

Met AdWords kunnen bedrijven betaalde advertenties weergeven in de zoekresultaten van Google

Telkens wanneer iemand op uw advertentie klikt, wordt er een bepaald bedrag in rekening gebracht, ook wel pay-per-click (PPC) genoemd. Deze kosten zijn gebaseerd op het bod dat u heeft uitgebracht om uw advertentie voor een of meer specifieke zoekwoorden te laten verschijnen. Kies de juiste zoekwoorden, zodat uw advertentie wordt gerangschikt voor de relevante zoekopdracht.

Hier is een korte video die laat zien hoe Google AdWords werkt.


Waarom MSP's AdWords nodig hebben


Google AdWords is noch een noodzaak, noch een garantie voor een succesvolle MSP-marketing. Maar het vergroot zeker de kans daarop. Als het goed wordt gedaan, kunnen MSP's verkeer genereren, de juiste doelgroep targeten en uiteindelijk de omzet verhogen op een schaal die geen enkel ander platform kan bereiken.


Op het juiste moment gevonden worden


Stel dat iemand zoekt naar 'MSP's in New York'. Het is veilig om aan te nemen dat ze op zoek zijn naar een MSP die in New York is gevestigd. Als u had geboden op de zoekwoorden “MSP New York”, is de kans groot dat uw advertentie wordt weergegeven.

Het mooie van AdWords is dat u advertenties kunt targeten op mensen die op dat moment op zoek zijn naar uw product/dienst. Als gevolg hiervan ervaart uw site een aanzienlijk relevant verkeer van de zoekmachines.


Houd uw advertenties in de gaten


Meet de prestaties van uw advertenties met behulp van de trackingmogelijkheden van Google AdWords. Het geeft een overzicht van het aantal klikken, de mensen die op uw site zijn beland, de bron van het verkeer en nog veel meer.

Mochten uw advertenties niet naar wens presteren, dan kunt u de advertenties aanpassen door de zoekwoorden en advertentiekopieën te wijzigen. In andere gevallen kunt u stoppen met het weergeven van de advertenties totdat u een betere campagne kunt bedenken.


Word populair


U kunt niet van gebruikers verwachten dat ze telkens op uw advertentie klikken wanneer deze voor specifieke zoekwoorden wordt weergegeven. Hoe vaker uw advertentie echter wordt weergegeven voor relevante zoekwoorden, hoe groter de kans dat uw merknaam en sitelink bovenaan de aandacht komen. Deze verhoogde merkherinnering kan resulteren in een latere verkoop.


Vier slimme manieren waarop MSP's AdWords kunnen gebruiken


Hier zijn vier hacks om het meeste uit uw AdWords-campagne te halen.


1. Slimme campagnes


Met de AdWords-functie kunnen kleine bedrijven eenvoudig op Google adverteren. Volledig geautomatiseerde campagnes met advertentiekopieën, leveringsoptimalisatie en het vaststellen van KPI's op basis van het geadverteerde product of de dienst.


2. Concurrentiecampagne


Campagne van de concurrentie

Bied op de zoekwoorden van uw concurrent. Op die manier worden uw advertenties weergegeven wanneer gebruikers naar uw concurrenten zoeken. Een krachtige tactiek om de leads van uw concurrent te verwerven.


3. Advertentieplanning


Zorg ervoor dat u de beste ROI behaalt door advertenties op specifieke dagen en een bepaald tijdstip van de dag weer te geven. Gebruik trackingfuncties om erachter te komen op welke tijdstippen uw kerndoelgroep het meest actief is. Op basis van die gegevens kunt u uw advertenties weergeven om maximale aandacht te trekken.


4. Uitsluitingszoekwoorden


Gebruik uitsluitingszoekwoorden om te voorkomen dat u betaalt voor advertenties die ten onrechte worden geactiveerd. Filter zoekwoorden uit die tot klikken zonder conversies leiden. Als iemand bijvoorbeeld zoekt naar 'mobiele serviceprovider (MSP)', wilt u niet dat uw advertentie wordt weergegeven. U geeft geld uit aan een publiek dat niet van plan is uw diensten te kopen.


Steun AdWords met een solide verkoop- en marketingproces


AdWords is een effectieve tactiek voor het genereren van leads – overeengekomen; maar die leads betekenen niets als u geen verkoopproces heeft om ze succesvol te converteren. Dat is waar de echte ROI plaatsvindt, en dat soort geld wil je niet op tafel laten liggen. Zul jij?

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo