Timemanagementtips voor uw volgende MSP-marketingcampagne

 Vrijdag 9 november 2018

De valse veronderstelling om snelheid en efficiëntie als één geheel te beschouwen, heeft geleid tot de val van veel MSP-marketingcampagnes.

De variabele die vaak de aandacht van MSP-marketeers overslaat is: tijdmanagement. Efficiëntie ontstaat wanneer snelheid wordt ondersteund door een solide tijdmanagementsysteem.

Snelheid + Tijdbeheer = Efficiëntie

Gebruik deze vier tijdmanagementtips om de efficiëntie van uw volgende marketingcampagne te vergroten.

Laten we erin duiken.


1. Pathologische empathie voor het publiek


Ann Handley, auteur van Everybody Writes, vindt empathie te mainstream - pathologische empathie is wat marketeers nodig hebben. Graaf diep om de perspectieven van het publiek te begrijpen en zo de emoties te identificeren die hun beslissingen bepalen.

Op het eerste gezicht lijkt het een behoorlijke marketinghack, maar het is eigenlijk een van de slimste tijdmanagementtips.

In plaats van helemaal opnieuw te beginnen, beschikt u over voldoende input van het publiek om snel relevante marketingcampagnes uit te rollen.


2. Dringend boven belangrijk


Urgente taken zijn taken die onmiddellijk moeten worden afgehandeld. Dingen zoals telefoontjes, het reageren op e-mails en taken met strakke deadlines.

Belangrijke taken hebben te maken met langetermijndoelen. Uitbreiding naar een MSSP, verbeterde klanttevredenheid en hogere winstmarges, kunnen worden gegroepeerd als belangrijke taken.

Als je weinig tijd hebt, vermijd dan belangrijke taken en besteed je energie aan het voltooien van de urgente taken. Het is een van de meest logische tips voor tijdmanagement om daadwerkelijk werk gedaan te krijgen binnen een korte tijdlijn.


3. Eenvoud regels!


Complexiteit is de killer van efficiëntie. Hoe ingewikkelder uw MSP-marketingstrategie, hoe meer tijd teams nodig hebben om deze te begrijpen. Bovendien zal de extra druk van snelle resultaten de zaken alleen maar erger maken.

Het is duidelijk dat geen van de tijdmanagementtips zal werken totdat de eenvoud niet wordt toegepast. Door de zaken duidelijk en consistent te houden, kunnen mensen sneller op één lijn komen: minder verwarring en snelle uitrol van campagnes.

Om ervoor te zorgen dat uw ‘eenvoudige’ de ‘wonderbaarlijke’ focus oplevert op:

  • Eenvoud in berichtgeving. Beperk uw pitch tot één pagina. U hoeft geen flauwekul toe te voegen als uw boodschap duidelijk is. Het bespaart zowel teams als klanten tijd. 64% van de consumenten is zelfs bereid meer te betalen voor eenvoudigere ervaringen
  • Eenvoud in ontwerp. Ontwerpers omarmen eenvoud omdat het hun werk eenvoudiger maakt en tegelijkertijd een boeiend visueel verhaal kan vertellen

4. Slimme technologie, altijd


Berichten over timemanagementtips zijn onvolledig zonder technologie te noemen. Dankzij marketingtechnologietools (MarTech) kunnen marketeers hun tijd beter dan ooit beheren.

Met MarTech-tools kunt u meer rendement halen uit de beschikbare uren; plan campagnes van tevoren en blijf bij elke stap georganiseerd. Geen wonder dat negen van de tien marketeers regelmatig meer dan één MarTech-tool gebruiken.

Gebruik deze tools om de tijd voor uw volgende marketingcampagne beter te beheren:

  • Buffer. Zet uw berichten op sociale media in de wachtrij en automatiseer ze moeiteloos
  • Google Analytics. Bekijk in de beginfase hoe uw campagne presteert, zodat u indien nodig wijzigingen kunt aanbrengen
  • Sales Navigator. Met dit LinkedIn-aanbod kunt u snel leads vastleggen en krijgt u belangrijke inzichten om uw bereik te personaliseren

Zet tijdmanagementtips om in gewoontes


“Excellentie komt voort uit het ontwikkelen van goede gewoonten. Het komt van het doen; niet het denken”
- Tudie Rose

De praktijk is een belangrijke drijfveer bij het omzetten van tijdmanagementtips in gewoontes. Hoe vaker je het doet, hoe vanzelfsprekender het voor je wordt. Maar alleen het ontwikkelen van gewoonten is niet genoeg.

Je wilt ervoor zorgen dat deze gewoonten blijven bestaan. Concentreer u op het proces en niet op het eindresultaat: overweldig mensen niet met langetermijndoelen; herhalen wat er moet gebeuren om de langetermijndoelen te bereiken.

Visualiseer bijvoorbeeld niet dat u alle urgente taken moet voltooien, maar besteed aandacht aan het werk dat moet worden gedaan om urgente taken af te ronden.

Uiteindelijk zullen deze hardnekkige gewoonten een cruciale rol spelen in het succes van al uw toekomstige marketingcampagnes.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo