Hoe u beveiligingsdiensten kunt verkopen als MSP

 maandag 23 augustus 2021
Hoe u beveiligingsdiensten kunt verkopen als MSP

Cybersecuritydiensten hebben het potentieel om de volgende grote inkomstengenerator voor MSP’s te worden. Beveiligingsproducten, ooit een bijzaak voor de meeste bedrijven, staan nu centraal gezien het toenemende aantal cyberaanvallen op bedrijven. Volgens een rapport van Grand View Research wordt verwacht dat de mondiale omvang van de cyberbeveiligingsmarkt in 2028 372,04 miljard dollar zal bereiken. , met een CAGR van 10,9% gedurende de prognoseperiode.

Hoewel MSP's het onder de huidige omstandigheden gemakkelijker zouden moeten vinden om beveiligingsdiensten te verkopen, laten de feiten een ander verhaal zien. Bedrijven versterken hun beveiligingssystemen niet zo agressief als zou moeten. Dit is voor een groot deel te wijten aan de kosten die gepaard gaan met het onboarden van deze services. Kleine en middelgrote bedrijven beschouwen zichzelf doorgaans niet als een belangrijk doelwit voor cybercriminelen. Daarom zien zij cyberbeveiligingsdiensten eerder als een kostenpost dan als een investering.

Welke stappen moeten MSP's met dat in gedachten nemen om de mentaliteit van het MKB te veranderen, meer klanten te winnen en een nieuwe terugkerende inkomstenstroom voor hun bedrijf te ontsluiten? Deze blog probeert deze vraag te beantwoorden door verkoopstrategieën te schetsen die MSP's kunnen gebruiken om meer deals te sluiten. Lees verder.


Begin vanaf nul


Hoewel gegevens en cijfers een goede manier zijn om de laatste ontwikkelingen op het gebied van cyberbeveiliging met uw collega's te bespreken, zijn ze mogelijk niet erg effectief bij het sluiten van deals. Laat uw gegevens en cijfers tellen door er een diepgaande analyse van te maken. Het is tenslotte het verhaal erachter dat deals binnenhaalt.

Een belangrijke reden waarom MKB-bedrijven minimale voorzorgsmaatregelen op het gebied van cyberbeveiliging nemen, is te wijten aan onvolledige of gedeeltelijke kennis. Uw pitch zal krachtiger zijn als uw potentiële klanten begrijpen dat cybercriminelen zich op hen richten omdat ze gemakkelijk hun netwerken kunnen binnendringen en hun bedrijven kunnen schaden met ransomware en andere vormen van aanvallen.


Het oplossen van problemen is de sleutel


Als ROI moeilijk aan te tonen is, concentreer u dan op de oplossingsgerichte voordelen van cyberbeveiligingsproducten. Nogmaals, help uw klanten de problemen te begrijpen en ga dan verder. In plaats van het ze te vertellen, kun je ze ook vragen de uitdagingen te beschrijven waarmee ze worden geconfronteerd en de mate waarin hun huidige beveiligingsinfrastructuur aan hun behoeften voldoet.

Door de beveiligingsbehoeften van het bedrijf te bespreken en inzichten over de sector te delen, stelt u hen in staat de zaken vanuit een nieuw perspectief te bekijken. U moet uw klanten laten praten over hun bedrijf en uitdagingen, in plaats van het ze alleen maar te vertellen. Op deze manier kunnen ze de problemen identificeren en uw cyberbeveiligingsproducten meer waarderen.


Beoordeel hun huidige Managed Services-plan


De meeste MKB-bedrijven hebben weinig inzicht in de geavanceerde cyberaanvallen en geavanceerde, aanhoudende dreigingen van vandaag. Ze opereren in de veronderstelling dat standaard antivirus- en antimalwaresoftware, firewalls en tientallen jaren oude oudere systemen voldoende bescherming zullen bieden. Als MSP ben je er verantwoordelijk voor dat je hen op dit vlak op de hoogte houdt en hen kennis laat maken met de nieuwste beveiligingstechnologieën.

Door oplossingen als eindpuntbeheer te bespreken, kunt u uitleggen waarom cyberbeveiliging een 24/7 monitoringspel is geworden en waarom het automatiseren, op afstand monitoren, beheren en automatisch herstellen van bedreigingen nuttig is. Echte dark web-scans kunnen klanten meer inzicht geven in de bedreigingen waarmee ze worden geconfronteerd.

Daarnaast kunnen MSP’s ook uitgebreide cybersecurity aanbieden als onderdeel van hun basispakket. Veel klanten zullen een robuustere cyberbeveiligingsinfrastructuur verwelkomen. Door dit te doen wordt de noodzaak geëlimineerd om cybersecurity afzonderlijk te verkopen. MSP's kunnen deze stap benutten om zich te onderscheiden van de concurrentie, ook al verhoogt dit de kosten van het basispakket.


Creëer geloofwaardigheid


Bedrijven gaan er vaak van uit dat hun basis-MSP-plan uitgebreide cyberbeveiligingsdiensten dekt. Klanten moeten zich er terdege van bewust zijn welke diensten onder hun plannen vallen en hoeveel cyberbeveiliging ze ontvangen. Er bestaat een kans op wantrouwen tussen bedrijven en hun MSP's als deze details onduidelijk zijn.

Het openhouden van de communicatielijnen met uw klanten is ook essentieel voor het opbouwen van geloofwaardigheid. U moet aantonen hoe uw cyberbeveiligingsaanbod de bedreigingen beperkt. Geef uw klanten regelmatig gegevens over vermeden bedreigingen en leg uit welke schade ze aan hun gegevens en bedrijf hadden kunnen toebrengen als ze niet werden betwist. Bij gebrek aan regelmatige feedback kunnen cyberbeveiligingsinstrumenten overbodig lijken.

Een langdurige zakenrelatie is gebaseerd op vertrouwen. Het gebied van cyberbeveiliging is lastig en zelfs de beste tools kunnen worden uitgebuit. Het is essentieel dat u de juiste verwachtingen schept voor uw klanten en deze ook waarmaakt.


Opleiden en aan boord


Uw klanten zijn net zo verantwoordelijk voor hun cybersecurity als u. Zodra u uw klanten aan boord heeft, kunt u hen als extra service kennisoverdracht op het gebied van cyberbeveiliging bieden. Train hun werknemers regelmatig op het gebied van best practices op het gebied van cyberbeveiliging en zorg ervoor dat ze op de hoogte zijn van de nieuwste soorten aanvallen. Ondanks het wijdverbreide bewustzijn vallen veel bedrijven nog steeds ten prooi aan eenvoudige phishing-aanvallen.

Het is absoluut noodzakelijk om de medewerkers van uw klanten op te leiden en educatief materiaal met hen te delen, zodat ze waakzaam blijven. Dit zal een waterdichte cyberbeveiliging voor hun bedrijf garanderen.


Vul de leegte


Volgens Peter Firstbrook, vice-president van Gartner Research, is een van de uitdagingen waarmee de cybersecurity-industrie wordt geconfronteerd het gebrek aan gekwalificeerde beveiligingsprofessionals.

Hij merkte op dat ' 80% van de organisaties vertelt ons dat ze moeite hebben met het vinden en aannemen van beveiligingsprofessionals, terwijl 71% zegt dat dit van invloed is op hun vermogen om beveiligingsprojecten binnen hun organisaties uit te voeren.'

MSP's hebben enkele van de beste technologieprofessionals in de branche in dienst, wier vaardigheden zij kunnen inzetten om het tekort aan IT-talent in bedrijven op te vullen.

Met de juiste data, kennis en strategie kunt u uw bestaande klanten overtuigen om hun cybersecurity-stack te upgraden en nieuwe klanten ertoe aan te zetten zich hiervoor aan te melden.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo