MSP-gids: hoe u winstgevend kunt blijven en uw bedrijf kunt laten groeien tijdens COVID-19

 Maandag 4 mei 2020
MSP Lockdown Gids: Hoe u winstgevend kunt blijven en uw bedrijf kunt laten groeien

De aanhoudende COVID-19-crisis heeft verschillende bedrijven op verschillende manieren getroffen. Terwijl sommige sectoren, zoals het toerisme, een grote klap hebben gekregen, floreren andere sectoren, zoals online entertainment en gaming, nu meer dan ooit. De mondiale gezondheidscrisis en de daaruit voortvloeiende economische vertraging hebben veel bedrijven, waaronder managed service providers (MSP's), echter gedwongen om met een absoluut minimum aan middelen te werken.

Naarmate MSP’s gewend raken aan het nieuwe normaal, zijn inkomstenverliezen onvermijdelijk. De huidige situatie heeft MSP's echter ook unieke kansen geboden om binnen de IT-industrie van te profiteren. Het aantal ransomware-bedreigingen is momenteel bijvoorbeeld aanzienlijk toegenomen, omdat hackers zich richten op externe werknemers en kwetsbare thuisnetwerken. Daarom hebben bedrijven meer dan ooit MSP-ondersteuning nodig.

In deze blog bespreken we hoe MSP's zelfs in deze ongekende tijden winstgevend kunnen blijven en hun bedrijf kunnen blijven laten groeien dankzij het juiste platform en gereedschap.


Verhoog de operationele efficiëntie


Voor bedrijven is winstgevend blijven van groot belang als ze consistente groei willen realiseren. De mondiale economische vertraging is al begonnen en zal de komende maanden ongetwijfeld in een neerwaartse spiraal terechtkomen. Omdat bedrijven als gevolg daarvan waarschijnlijk te maken zullen krijgen met een omzetvertraging, zullen ze dit moeten tegengaan door de operationele efficiëntie te vergroten.

Om de efficiëntie te vergroten, moet u procesverspilling identificeren en elimineren en de hulpbronnen beperken op basis van de bestaande vraag in de markt, tenminste totdat de huidige situatie overwaait. Het kiezen van het juiste MSP-platform is van het grootste belang als het gaat om het maximaliseren van de efficiëntie. En het juiste platform zal krachtige functies bevatten zoals automatisering, cloudback-up, mobiele mogelijkheden, patchbeheer, etc., geïntegreerd in één enkele, geünificeerde RMM-oplossing.


Cross-sell en upsell nieuwe oplossingen


In tijden van crisis als deze zullen de prioriteiten van uw klanten aanzienlijk veranderen terwijl ze zoeken naar manieren om hun activiteiten intact te houden. Een klant die net rondkwam met servers en gegevensopslagapparaten op locatie, heeft nu bijvoorbeeld cloudgebaseerde servers en gegevensback-updiensten nodig. Bovendien is, zoals eerder opgemerkt, de dreiging van ransomware over de hele wereld wijdverbreid.

Om veilig te blijven, hebben uw klanten cloudback-upservices nodig, patchbeheeroplossingen, antivirusoplossingen en meer. Deze behoeften kunnen echter verschillen, afhankelijk van de sectoren waarin uw klanten actief zijn. Maar wanneer zij zich voor deze IT-vereisten tot u wenden, moet u goed toegerust zijn om deze diensten te leveren. Als u deze mogelijkheden nog niet heeft, is dit het juiste moment om in de juiste tools te investeren en het risico te vermijden dat u uw klanten verliest.

De sleutel hier is om inzicht te krijgen in de veranderende behoeften van uw klanten en de cross-sell- of upsell-oplossingen die zij mogelijk nodig hebben. U moet in contact blijven met uw klanten om inzicht te krijgen in de IT-problemen waarmee zij momenteel te maken krijgen of verwachten te maken bij werken op afstand.


Omarm onlinemarketing


Omdat mensen in veel landen opgesloten zitten in hun huis, staat het onlineverkeer op een recordhoogte. Naast entertainment wenden mensen zich tot internet voor veel andere dingen die verband houden met informatie en het werk dat ze doen. U moet een digitale marketingstrategie bedenken om potentiële klanten die online zijn te bereiken.

U kunt een combinatie van online marketingstrategieën volgen, waaronder socialemediamarketing, e-mailmarketing, videomarketing, webinars en meer. Als u op slechts een paar locaties services levert, kunt u pay-per-click-advertenties op Google gebruiken om potentiële klanten op de door u gewenste locaties te targeten. Houd er bij het ontwerpen van een campagne rekening mee dat uw advertenties zich moeten richten op de problemen die u wilt oplossen en de oplossingen die u biedt.


Creëer bronnen om klanten te helpen


De COVID-19-crisis is iets dat de wereld nog nooit eerder heeft gezien. Als uw cliënten de gevolgen onder ogen zien, zullen ze alle hulp nodig hebben die ze kunnen krijgen. U moet middelen inzetten om uw klanten te helpen IT-problemen tijdens deze situatie met succes te overwinnen en hen voor te lichten over wat ze moeten doen om op afstand te kunnen blijven werken totdat deze crisis voorbij is.

Sociale media zijn de beste manier om uw klanten te bereiken, die deze informatie nuttig zullen vinden. U moet ook uw online aanwezigheid vergroten en voortdurend in contact blijven met uw klanten via andere middelen, zoals e-mail, uitgaande oproepen, enz.


Bereik groei door winstgevendheid


Nu er onzekerheid heerst over de wereldeconomie, is het onvermijdelijk dat bedrijven overal ter wereld een magere periode zullen doormaken voordat ze zich kunnen herstellen. Desondanks zijn er veel mogelijkheden waar MSP's van kunnen profiteren om winstgevend te blijven en de groei te ondersteunen.

Zoals het gezegde luidt: ‘Elke wolk heeft een zilveren randje’, dus zorg ervoor dat je deze tips opvolgt om het beste uit een lastige situatie te halen en sterker dan ooit terug te komen.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo