De beste ransomwarebescherming voor 2022

 Dinsdag 22 februari 2022
De beste ransomwarebescherming voor 2022

Als er één ding is dat de pandemie ons heeft gebracht, afgezien van een ‘nieuw normaal’, dan is dat een goede zaak. het is de enorme piek in ransomware-aanvallen over de hele wereld. Ondanks dat wetshandhavingsinstanties slachtoffers vertellen dat ze geen losgeld moeten betalen, is het gemiddelde bedrag van rin 2021 overschreed maar liefst $102 miljoen per maand. Dat betekent dat het bijna onvermijdelijk is dat elk bedrijf vroeg of laat te maken krijgt met een ransomware-aanval en dat de impact op bedrijven zo groot is dat ze vaak weinig andere keus hebben dan te betalen. Maar hoe geef je jezelf in 2022 een vechtkans tegen dit digitale kwaad? Dat zoeken we uit.


Wat is ransomware?


Het woord malware is een combinatie van de woorden “kwaadaardig” en 'software.' Ransomware is een vorm van malware die voorkomt dat gebruikers toegang krijgen tot hun apparaten of bestanden, tenzij ze losgeld betalen om weer toegang te krijgen. Moderne ransomware heeft ook het potentieel om samen met legitieme gegevens een back-up te maken, waardoor de back-ups bijna overbodig worden voor herstel.

Als de gebruiker niet binnen de gestelde termijn aan de losgeldeisen voldoet, blijven de gegevens niet beschikbaar, of erger nog, ze kunnen door de malware worden verwijderd. Kortom, ransomware kan een potentiële nachtmerrie zijn als u er niet op voorbereid bent.


De enorme groei van ransomware


Voor bedrijven zijn er maar een paar dingen enger dan erachter te komen dat hun gegevens zijn gecodeerd met een bericht waarin wordt geëist dat ze duizenden dollars betalen om toegang te krijgen tot hun gegevens. Hier zijn enkele cijfers die bij de feiten passen:

Ransomware is een favoriete malware geworden voor cybercriminelen vanwege de effectiviteit ervan. En met de komst van Ransomware-as-a-Service (RaaS) is het relatief eenvoudiger geworden om te kopen en te lanceren. Met RaaS kunnen mensen die een aanval willen lanceren zonder enige technische vaardigheden, gewoon experts betalen om het voor hen te doen. Deze providers willen terugkerende klanten, dus zorgen ze ervoor dat hun code van topkwaliteit is. Het is nu gemakkelijker om een aanval uit te voeren, en dit gecombineerd met het feit dat mensen bereid zijn te betalen, betekent dat deze aanvallen toenemen.

Cybercriminelen hebben veel innovatieve manieren bedacht om de cyberbeveiliging te doorbreken, maar statistisch gezien zijn dit de meest voorkomende middelen die cybercriminelen gebruiken om hun slachtoffers aan te vallen.

Lees nu meer over ransomware met Pulseway!

Meer blogverhalen

Bekijk onze recente verhalen uit ons blog die onze redacteuren voor u hebben geselecteerd

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo