Wat is PSA-software?

 Woensdag 23 februari 2022
Wat is PSA-software?

Automatisering van professionele services, ook wel PSA genoemd, is bedrijfssoftware die bedrijven helpt bij het leveren van beheerde services aan klanten. Een voorbeeld van bedrijven die kunnen profiteren van PSA-software zijn MSP's.

De kernfunctie van PSA-software is om bedrijven in de dienstensector in staat te stellen hun bedrijf efficiënt te runnen. Het biedt organisaties de tools die nodig zijn om alle belanghebbenden die betrokken zijn bij de uitvoering van een project te beheren. Moderne PSA-software heeft echter grotere mogelijkheden, waaronder servicedesk, CRM, projectbeheer, financiën en facturering, en tijd- en onkostenregistratie.


Wat zijn de voordelen van het gebruik van PSA-software?


PSA-software kan verschillende voordelen bieden voor bedrijven, met name MSP's, vanwege de aard van hun bedrijf. MSP's beheren over het algemeen klanten met uiteenlopende eisen en kunnen verantwoordelijk zijn voor een breed scala aan IT-diensten. Kleinere MSP's moeten naast het ondersteunen van hun klanten nog steeds de administratieve kant van het bedrijf beheren. Investeren in de juiste PSA-software kan MSP's helpen concurreren op een groeiende markt, doordat ze zich kunnen concentreren op het bedienen van hun klanten om meer efficiëntie en kostenefficiënter te leveren.

Hier volgen enkele manieren waarop uw bedrijf kan profiteren van de implementatie van PSA-software:

  • Verlaag de kosten: Het lijdt geen twijfel dat inkomsten een topprioriteit moeten zijn voor uw MSP, vooral als u afzonderlijke applicaties gebruikt voor facturering, helpdesk en projectbeheer, dan kan PSA-software een oplossing zijn. stop-oplossing die u kan helpen de kostenefficiëntie te verbeteren en de winstgevendheid te maximaliseren. Wanneer uw bedrijf groeit en u meer klanten bedient, kunt u ook de administratieve werklast aanzienlijk verminderen zonder dat u uw administratieve personeelsbestand hoeft uit te breiden, waardoor uw bedrijf gemakkelijk kan uitbreiden.
  • Automatisering: PSA-software helpt MSP's ook om te voldoen aan serviceniveauovereenkomsten door verschillende werkfuncties te automatiseren. Naarmate uw MSP groeit, kunt u niet meer afhankelijk zijn van handmatige processen om klanttickets bij te houden - althans, niet zonder fouten. Met PSA-software kunt u een scala aan taken automatiseren. Hierdoor kan uw organisatie de efficiëntie verhogen en op schaal presteren, terwijl de resourcekosten worden verlaagd. Vroeger moesten bedrijven gegevens die nodig waren voor verschillende administratieve functies, zoals facturering, financiële rapportage en analyse, handmatig bijhouden op foutgevoelige spreadsheets. Met PSA-software kunnen organisaties echter administratieve functies automatiseren, zoals het aanmaken van klantenondersteuningstickets, projectbeheer, resourcebeheer en facturering. Daarnaast kan PSA-software ook automatisch de tijd registreren die aan specifieke projecten, klanten, enz. wordt besteed, om een nauwkeurige facturering te garanderen. Dit verhoogt de efficiëntie en klanttevredenheid en maakt de schaalbaarheid voorspelbaar.
  • Statistieken die er toe doen: Als MSP moet u belangrijke klantgegevens bijhouden om rapporten te maken die de winstgevendheid kunnen helpen verbeteren. Met PSA-software kan uw MSP eenvoudig de uren bijhouden die aan elk project/klant zijn besteed. Deze gegevens kunnen u helpen bij het opzetten van gegevensondersteunde processen. Sommige PSA's registreren bijvoorbeeld automatisch de tijd die aan specifieke projecten of klanten wordt besteed, zodat u de gegevens krijgt die u nodig hebt om offertes te herzien op basis van de uren die nodig zijn om een project te voltooien.
  • Verminder fouten: Het gebruik van meerdere tools voor verschillende aspecten van uw bedrijfsvoering, zoals projectbeheer, boekhouding, ondersteuning, enz., maakt ruimte voor fouten, wat leidt tot verminderde efficiëntie.
  • Verbetert de algehele klanttevredenheid: Met PSA-software kunnen uw interne teams nauw samenwerken met uw klanten gedurende de levenscyclus van een ticket. Naarmate uw MSP groeit, kunt u niet meer afhankelijk zijn van handmatige processen om klanttickets bij te houden - althans, niet zonder fouten. Met PSA-software kunt u echter de bedrijfsvoering standaardiseren met één centraal dashboard voor al uw klantgegevens. Dit kan op zijn beurt de algehele efficiëntie van uw bedrijf verbeteren naarmate uw MSP’s naar het volgende niveau schalen. Hierdoor kan uw MSP de dienstverlening verbeteren, wat leidt tot een grotere klanttevredenheid.

Op welke functies moet u letten in PSA-software?


Het doel van PSA-software is om bedrijven in staat te stellen meer tijd te besteden aan bedrijfsgroei en minder tijd en middelen aan administratief werk. Dit zijn enkele van de kenmerken waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste PSA-software:

  • Servicedesk: Naast het helpen van MSP's bij het beheren van klantenserviceactiviteiten, is PSA-software uitgerust met een helpdesk- en ticketingoplossing waarmee u snel en professioneel op gebruikers kunt reageren. Wanneer uw PSA-oplossing bovendien volledig is geïntegreerd met RMM , kan uw team tickets vrijwel onmiddellijk beheren zonder van applicatie te wisselen.
  • CRM: Een CRM-oplossing kan veel redundante velden bevatten voor servicegerichte bedrijven zoals MSP's. Als u echter zoekt naar PSA-software met een eigen geïntegreerd CRM-systeem, kunt u er baat bij hebben omdat u informatie krijgt over waar u zich precies op moet concentreren om uw klanten tevreden te houden en uw kansen te maximaliseren.
  • Projectbeheer: PSA-software geeft u met één klik op de knop realtime inzicht in live projecten. U kunt het gebruik van resources, projectplannen en taken volgen vanuit één dashboard. Bovendien geeft PSA-software u een overzicht van al uw projecten en benadrukt eventuele dreigende problemen.
  • Financiën en facturering: De rol van PSA-software is het verminderen van de tijd en middelen die worden besteed aan het uitvoeren van administratieve taken. Met PSA-software kunt u de tijd die u besteedt aan boekhouding en facturering verminderen door automatisch facturen te maken en te boeken op basis van urenstaten en onkostendeclaraties. Met de juiste PSA-software kunt u klanten en leveranciers volgen in het PSA-dashboard en facturen exporteren naar uw boekhoudsoftware met een lijst met diensten, producten en onkostensoorten.
  • Tracking: PSA-software geeft u tijdige, nauwkeurige, realtime gegevens en scheidt de uitgaven per bedrijf, project en werknemer. Bovendien kan een automatische timerfunctie de tijd registreren die aan een ticket is besteed en pauzeren en hervatten wanneer een ticket wordt gesloten of heropend. Dit maakt nauwkeurige tracking, rapportage en facturering mogelijk.


Ervaar Pulseway PSA, de bedrijfsbeheeroplossing voor de huidige MSP, met een volledig functionele proefperiode van 14 dagen. Probeer het nu!

Meer blogverhalen

Bekijk onze recente verhalen uit ons blog die onze redacteuren voor u hebben geselecteerd

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo