Organiseer uw IT-omgeving met scopes, groepen en tags

 Woensdag 24 augustus 2016

Een systeemscope is een aangepaste verzameling systeemgroepen, tags en systeemtypen en wordt gebruikt om systemen logisch te groeperen voor eenvoudiger navigatie, rapporten en automatiseringstaken. De systeemscope bepaalt de overeenkomende systemen en zorgt ervoor dat er automatisch systemen worden toegevoegd of verwijderd als ze overeenkomen of niet meer overeenkomen met de filters.

Systeemgroepen: plaats uw systemen in specifieke en gedefinieerde groepen om uw navigatie te verbeteren.

Tags: om uw IT-omgeving verder te sorteren, kunt u vanuit de WebApp of de mobiele apps meerdere tags aan al uw systemen toevoegen. Tag uw systemen op locatie, rol, klantnaam of wat u maar wilt, zodat u de systemen sneller kunt bereiken.

Systeemtypen: vertegenwoordigen het platform van het systeem en kunnen een van de volgende zijn: Windows, Linux, Mac, Cloud API of REST API.


Gebruiksgeval


Een veelvoorkomend gebruiksscenario is het maken van tag-klantsystemen met de klantnaam en de locatie van het systeem. Voor de systemen van Contoso hebben we de volgende tags toegewezen: contoso, los-angeles en new-york. Vervolgens hebben we twee bereiken gemaakt waarin de systemen van Contoso in New York worden weergegeven, en een ander bereik waarin de systemen van Contoso in Los Angeles worden weergegeven.


Labels maken


Tags kunnen worden beheerd via de webapp of de mobiele apps vanaf de pagina met systeemdetails onder het item Tags. Tik op het pluspictogram op de werkbalk en selecteer uit de bestaande taglijst of klik op "Een nieuwe tag maken" om een nieuwe tag toe te voegen. Zodra een tag is aangemaakt, wordt deze ook beschikbaar op de gekoppelde accounts.


Bereiken maken


Log in op de WebApp en klik onder het menu Systemen op het item Scopes. Op de geopende pagina ziet u een lijst met alle beschikbare systeemscopes, inclusief de ingebouwde 'All Systems'-scope.

Systeemscopen

Voer een naam en eventueel een beschrijving in en selecteer vervolgens een of meer filters: Systeemgroepen, Tags of Systeemtypen. Het filter voor systeemgroepen of systeemtypen omvat de systemen die een van de vermeldingen in het filter hebben. Het tagsfilter geeft u de mogelijkheid om te selecteren of u de systemen wilt opnemen die een van de vermeldingen of alle geselecteerde tags hebben.

Een systeemscope maken

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo