De kracht van automatisering: De 5 repetitieve taken die u vandaag nog kunt automatiseren

 Vrijdag, 29 september 2023
Top 5 Herhalende IT-taken die u vandaag kunt automatiseren - Pulseway Blog

De onmiskenbare kracht van automatisering revolutioneert de tech-industrie. Met een verbazingwekkende 94% van de KMO's die momenteel worden belast door tijdrovende en repetitieve taken, bevelen tech-experts ten zeerste automatisering aan om de efficiëntie te verhogen en bescherming tegen cyberaanvallen te verbeteren. Met continue bescherming en responsieve services kunnen automatiseringstools IT-professionals talloze wekelijkse uren teruggeven.

In deze blog verkennen we de ongelooflijke voordelen van automatisering en belichten we de top vijf taken die u vandaag gemakkelijk kunt automatiseren.


Wat doet automatisering?


Automatisering stelt MSP's en KMO's in staat om efficiëntie, productiviteit en responsiviteit te verbeteren. De kracht ervan ligt in het vrijmaken van kostbare tijd, waardoor een organisatie zich kan concentreren op strategische groei en klantgerichte initiatieven.

Door repetitieve taken te automatiseren, kunnen MSP's hun services snel uitbreiden, een constante kwaliteit handhaven en de winstgevendheid verhogen zonder extra personeel nodig te hebben. Voor KMO's resulteert dit in gestroomlijnde operaties, minder fouten en verhoogde wendbaarheid, wat uiteindelijk leidt tot minder verstoringen.


Stappen om repetitieve taken te automatiseren


Hoewel succesvolle automatisering tijd bespaart, vereist het continue aandacht om de voortdurende nauwkeurigheid en effectiviteit ervan te waarborgen. Het volgen van deze stappen bij het automatiseren van repetitieve taken kan de voordelen van automatisering maximaliseren:

 1. Taakgeschiktheid beoordelen: Begin met het identificeren van op regels gebaseerde taken die vaak worden herhaald. Zorg ervoor dat de structuur van deze taken duidelijke invoer-uitvoerpatronen mogelijk maakt, waardoor ze geschikt zijn voor automatisering.
 2. Automatiseringstools kiezen: Selecteer de juiste automatiseringstool of -software die past bij de complexiteit van de taken. RPA (Robotic Process Automation), scripts of taakspecifieke software, zoals Pulseway, kunnen effectieve opties zijn.
 3. Workflowlogica ontwerpen: Plan en ontwerp een workflowproces dat in kaart brengt hoe taken soepel kunnen worden voltooid. Breek elk component van een taak en de afhankelijkheden ervan af om een uitgebreide automatiseringsroutekaart te creëren.
 4. Implementeren en testen: Gebruik het gekozen hulpmiddel om het automatiseringsscript of de sequentie te ontwikkelen. Test de automatisering in een gecontroleerde omgeving om fouten, glitches of mogelijke verbeteringen te identificeren voordat deze op grote schaal wordt uitgerold.
 5. Monitoren en verfijnen: Monitor het proces regelmatig om te zorgen dat het nauwkeurig functioneert.

5 taken die sterk profiteren van automatisering


Uit onderzoek blijkt dat het automatiseren van taken IT-professionals tot 40 uur per week kan besparen met behulp van geschikte software. Hier zijn enkele topvoorbeelden van dagelijkse IT-taken die sterk profiteren van automatisering:

 • Besturingssysteem patching: Een veilig netwerk garanderen
  Besturingssysteem patching is een kritieke maar tijdrovende taak voor IT-afdelingen. Met cybercriminelen die altijd op zoek zijn naar netwerkkwetsbaarheden, helpt automatisering om ervoor te zorgen dat alle patches tijdig worden toegepast, waardoor de blootstelling aan potentiële bedreigingen wordt geminimaliseerd. Het verbetert de beveiliging door snel kwetsbaarheden aan te pakken en bevrijdt IT-personeel van handmatige patching om zich te concentreren op meer strategische taken, wat uiteindelijk leidt tot een efficiëntere computeromgeving.

 • Apps updaten: Softwarebeheer vereenvoudigen
  In tegenstelling tot reguliere besturingssysteem patching schema's (bijv. Microsoft Patch Tuesday) die technici in staat stellen om met meer zekerheid te plannen, komen applicatiepatches van verschillende leveranciers met verschillende release-tijdschema's. Dit vergroot de kans op het missen van essentiële patches. Door geautomatiseerde oplossingen te gebruiken, zoals Pulseway's All-in-One Patch Management Software, die ook patches van derden omvat, kunnen IT-technici automatisch controleren en de nieuwste versies van applicaties implementeren. Het bevat zelfs een optie om "up-to-date te blijven", wat tijdig en uitgebreid patchen garandeert, en het gedoe van uiteenlopende releaseschema's vermijdt.

 • Stuurprogramma's en belangrijke bestanden implementeren: Soepele operaties
  Het bijwerken van stuurprogramma's en andere belangrijke systeembestanden kan tijdrovend en risicovol zijn, vooral bij gedistribueerde teams of netwerken. Automatisering biedt de mogelijkheid om dit proces te vereenvoudigen en te stroomlijnen, waardoor de algehele prestaties van de systemen verbeteren zonder extra belasting van het IT-personeel. Het kan ook voorkomen dat systeemupdates handmatig worden uitgerold, waardoor de kans op fouten wordt geminimaliseerd.

 • Netwerkcontrole: Realtime waarschuwingen
  Een continue bewaking van het netwerk is van vitaal belang voor de veiligheid en efficiëntie van een organisatie. Echter, het constant in de gaten houden van dashboards en het uitvoeren van handmatige controles kan zowel tijdrovend als inefficiënt zijn. Door gebruik te maken van automatisering voor het monitoren van het netwerk, kunnen IT-technici zich concentreren op andere belangrijke taken, terwijl het systeem zelf verantwoordelijk is voor het bewaken van de prestaties en beveiliging van het netwerk. Dit omvat real-time waarschuwingen voor ongewone activiteiten en kan onmiddellijk worden geëscaleerd naar een hoger echelon voor een snelle respons.

 • Back-ups maken en beheren: Verloren tijd en gegevens minimaliseren
  Regelmatige back-ups zijn essentieel voor elke organisatie om te zorgen voor bedrijfscontinuïteit en om gegevensverlies te voorkomen. Automatisering van het back-upproces vermindert het risico van menselijke fouten, en zorgt ervoor dat de back-ups regelmatig en efficiënt worden uitgevoerd. Dit resulteert in minder verloren tijd en gegevens, en een algehele toename van de efficiëntie en betrouwbaarheid van de back-upsystemen.

Verbeter de dagelijkse efficiëntie met automatisering


De transformerende kracht van automatisering kan onze wereld in een toekomst van ongekende efficiëntie storten. Veel IT-professionals hebben al plannen gemaakt om repetitieve taken te automatiseren met Pulseway's geavanceerde automatiseringsmotor om een grotere gebruikerstevredenheid te bereiken.

Blijf niet achter. Dit is uw kans om te profiteren van een 14-daagse gratis proefversie van dit toonaangevende platform dat in 2023 de G2 Fastest Implementation Award heeft gewonnen.

Het is tijd om aan de slag te gaan en te automatiseren met Pulseway!

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo