Hoe AI systeembeheer en turbocharge-automatisering zal veranderen

 Dinsdag 19 juni 2018

Hoe zal de toekomst van IT-beheer eruit zien en zal dit leiden tot het verlies van menselijke banen?

IT-systeembeheeroplossingen zoals monitoring en beheer op afstand (RMM, ook wel eindpuntbeheer genoemd), zijn getransformeerd door IT-automatisering. Hier worden algemene taken autonoom uitgevoerd door het RMM, waardoor tijd wordt bespaard, fouten worden verminderd en ervoor wordt gezorgd dat alle eindpunten op de juiste manier worden behandeld.

robots

De groei van AI


Kunstmatige intelligentie (AI) zal uiteindelijk een revolutie teweegbrengen in het systeembeheer, net zo diepgaand als automatisering – en misschien wel meer.

Het resultaat zal intelligentere, zelfredzame systeembeheeroplossingen zijn die gemakkelijker afwijkingen kunnen detecteren door te kijken naar patronen en uitzonderingen uit miljoenen en misschien wel miljarden datapunten. Tegelijkertijd zal de toenemende autonomie gevolgen hebben voor het beroep van systeembeheer. Net zoals robots de vraag van werknemers verplaatsen van lopende band-grunts naar robotica-ingenieurs, technici en robotoperators, zal AI-aangedreven systeembeheer beheerders op een laag niveau transformeren in IT-beslissers op een hoger niveau.

Op AI gebaseerd systeembeheer zal ook problemen en toekomstige gebeurtenissen kunnen voorspellen op basis van wat er in het verleden is gebeurd en de huidige staat van de systemen.

Een recent stuk over de Forbes< /a> website vertelt over hoe machine learning een brainboost zal geven aan systeembeheeroplossingen.

“Machine learning is een perfecte samenwerking tussen die gegevens, de computer en de menselijke codeur. Programmeurs schrijven algoritmen waarmee de computer kan leren terwijl deze gegevens verwerkt die routinematige bewerkingen beschrijven. Hoe meer gegevens de ML-software verwerkt, hoe meer het leert en dus hoe nauwkeuriger het identificeert welke bewerkingen normaal worden uitgevoerd en welke niet. En voordat een abnormale handeling ernstig genoeg wordt om klanten te treffen, kan het systeem de menselijke operator op de hoogte stellen om corrigerende actie te ondernemen, of het probleem automatisch op te lossen”, schreef Moe Fardoost, senior director productmarketing voor Oracle in Forbes.

de-groei-van-ai

Een rapport van Computer Weekly is het ermee eens dat AI populair zal zijn voor systeembeheer, en kan het IT-werk fundamenteel veranderen.

“De vraag naar hogere beschikbaarheidsniveaus zal leiden tot een toenemend gebruik van automatisering. In de loop van de tijd zullen veel IT-rollen worden overgenomen door intelligente algoritmen”, aldus de site. “In het tijdperk van de klant zullen menselijke IT-operators inferieur zijn en zal er een nieuw rulebook voor IT-operaties nodig zijn. IT zal moeten veranderen van het ondersteunen van backofficeprocessen naar directe interactie met consumenten en gebruikers, die veel hogere verwachtingen van IT-systemen zullen hebben dan traditionele zakelijke gebruikers.”

Gartner heeft ook meegewerkt met onderzoek dat suggereert dat zelflerende automatiseringstechnologie en onderzoek naar slimme machines in 2020 een van de belangrijkste investeringsgebieden zullen zijn voor zo'n 30% van de CIO's. “De volgende grote verschuiving is de convergentie van technologische producten en diensten om een dienstenaanbod van de volgende generatie te creëren, waaronder AI-platforms. Meer specifiek definieert Gartner dit dienstenaanbod van de volgende generatie als ‘intelligente automatisering’. diensten die een of meer AI-technologieën (zoals een cognitief computertechnologieplatform) gebruiken als basis voor de kernwaardepropositie van een aanbod, ” Gartner.

Dit zou kunnen betekenen dat veel ITSM-taken zullen worden uitgevoerd door AI-gestuurde chatbots en serviceportals. In plaats van de typische crises en problemen van eindgebruikers aan te pakken, zal ITSM-professional kunnen werken aan verandermanagement waardoor IT efficiënter en veiliger wordt, waarbij problemen worden aangepakt die van invloed zijn op veel eindgebruikers en systemen, en uiteindelijk strategischer worden en IT-werk op één lijn wordt gebracht. met zakelijke doelstellingen.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo