Mobiliseer uw monitoring en beheer met Pulseway

 Vrijdag 23 januari 2015

Met Pulseway kunt u uw systemen op afstand monitoren en beheren met uw mobiele apparaat, waar u ook bent als er iets misgaat.

Er bestaat een grote misvatting dat RMM-oplossingen uitsluitend voor grote ondernemingen bedoeld zijn. Dit is gewoon niet waar. De juiste RMM-oplossing, op de juiste manier geïmplementeerd, is een essentieel onderdeel van elke IT-afdeling in een bedrijf. Voor kleine organisaties kan RMM het beheer van hun eigen IT of die van hun klanten vereenvoudigen, de efficiëntie verhogen, de uptime verbeteren en nog veel meer.


Werk overal


Het is geen pretje om in de wachtdienst van uw bedrijf te zitten. U moet te allen tijde dicht bij uw computer blijven, uit angst dat als u een paar minuten weggaat om een boodschap te doen of te dineren, het noodlot toeslaat. Uw tijdelijke afwezigheid kan uw bedrijf veel geld kosten in de tijd die u nodig heeft om terug naar uw computer te gaan. Tegenwoordig draag je echter overal een mobiel apparaat of twee mee. Met uw mobiele apparaat kunt u uw computer achterlaten, boodschappen doen, dineren en binnen enkele seconden problemen oplossen die zich voordoen terwijl u weg bent. De uitdaging is om uw gebruikers en uw klanten maximale service-uptime te bieden en problemen onmiddellijk op te lossen.

Pulseway Enterprise Server-diagram

De oplossing is het gebruik van de monitoring- en beheersoftware van Pulseway. Via de apps van Pulseway of een webbrowser op uw mobiele apparaat kunt u services opnieuw starten, opdrachten geven, het gebruik controleren, systemen opnieuw opstarten, schijfruimte controleren en met afzonderlijke bestanden werken zonder dat u daarvoor naar uw computer hoeft te haasten. En u gebruikt hiervoor ook geen externe desktopsessie met hoge bandbreedte. U heeft overal onmiddellijke en volledige toegang tot elk Pulseway-compatibel systeem in uw netwerk .

  • Windows Server (2003 – 2012 R2)
  • Windows-desktops (XP – Windows 8)
  • Mac OS X (10.8 of hoger)
  • Linux (grote distributies)
  • .NET/Java-apps (Cloud API)

Echte monitoring en beheer in realtime


De oplossing van Pulseway eindigt niet bij eenvoudige systeem-up/down-monitoring of bij een 'kijk maar niet aanraken'-weergave. U ontvangt onmiddellijk waarschuwingen, zodat u als eerste op de hoogte bent wanneer er iets misgaat op uw kritieke systemen. Als beheerder heb je volledige toegang tot alle services, bestandssystemen en opdrachtvensters en prestatiegegevens. Er is absoluut geen administratieve taak die u niet kunt uitvoeren. En u kunt uw eerste verdedigingslinie automatiseren door waarschuwingsvoorwaarden op te geven om taken te activeren, zoals het opnieuw starten van een proces of het uitvoeren van een script.

In Windows kunt u optioneel selecteren om de volgende geavanceerde services te beheren:

Bovendien kunt u opdrachtregelscripts, batchbestanden, opdrachten of PowerShell-cmdlets uitvoeren om meer informatie te verzamelen of een probleem op te lossen. Door de monitoring en waarschuwingen op elk systeem aan te passen, hoeft u geen genoegen te nemen met een kant-en-klare oplossing. Accepteer de standaardinstellingen als u dat wilt, of stem elk systeem af zodat het op de door u gewenste manier waarschuwt.


Bewaak uw kritieke applicaties


Met Pulseway kunt u uw applicaties ook monitoren met behulp van de REST API of de Cloud API. Geef belangrijke runtimeparameters en statistieken weer en gebruik Web Hooks om in realtime met de bewaakte instanties te communiceren. Stuur meldingen wanneer runtimeparameters buiten het bereik vallen, er fouten optreden of bij andere gebeurtenissen die de moeite waard zijn om te weten. Begin met het beheren van embedded systemen, websites, applicaties, back-upscripts en meer met behulp van elke programmeer- of scripttaal die er is.

Het is heel logisch om een gemobiliseerde aanpak te gebruiken voor het monitoren en beheren van uw systemen. U krijgt alles wat u nodig heeft op één plek, zonder dat u hoeft te stoppen met waar u mee bezig bent en ergens anders heen moet verhuizen om aan kritieke vereisten te voldoen. Sterker nog, u hoeft niet de ene interface voor mobiele activiteiten en de andere op kantoor te leren. Pas nadat u langer dan verwacht niet op kantoor bent, beseft u het volledige voordeel van een mobile first-beheerbenadering. Waarom niet meld u voor meer informatie aan voor onze gratis, volledig functionerende proefperiode van 14 dagen?

Door Ken Hess
Een fulltime Windows- en Linux-systeembeheerder met 20 jaar ervaring met Mac-, Linux-, UNIX- en Windows-systemen in grote multi-datacenteromgevingen .

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo