Leer hoe u OS Patch Management-software gebruikt

 Woensdag 7 februari 2018

Scan, installeer en update al uw Windows-besturingssystemen.


1. Beleid maken


Om OS Patch Management te gaan gebruiken, moet u eerst een beleid maken. Een beleid kan globaal (beschikbaar voor alle accounts) of lokaal zijn. Vanuit het Patchbeheer -> Beleid-scherm drukt u op de knop “Beleid maken”.

Beleid

Voer de beleidsgegevens in samen met de opties om een herstelpunt te maken voordat updates worden geïnstalleerd (deze optie is alleen beschikbaar voor werkstations), start de machine indien nodig opnieuw op nadat de updates zijn geïnstalleerd en ook of de ingelogde gebruikers 5 minuten van tevoren op de hoogte moeten worden gesteld opnieuw opstarten.

Algemeen

Druk op de knop “Schema bewerken” om de installatie van de updates te plannen. Houd er rekening mee dat de geplande datum en tijd de datum en tijd van het lokale systeem vertegenwoordigen.

Schema

Klik op het tabblad Regels om de lokale beleidsregels te definiëren.

BeleidRegels

U kunt een regel toevoegen door op de knop “Regel toevoegen” te klikken

Site toevoegen

De regel kan de ernst, naam of beschrijving van de update opvragen met de mogelijke acties “Goedkeuren en installeren”, “Niet installeren en verbergen” en “Niet installeren”.

Belangrijk: Regels worden geëvalueerd in de gedefinieerde volgorde. Wanneer een regel overeenkomt, stopt de evaluatie en wordt de regelactie toegepast. U kunt de knoppen 'Omhoog', 'Omlaag', 'Laatste verplaatsen' of 'Eerst verplaatsen' gebruiken om de regelvolgorde te wijzigen.

Verplaatsregel

U slaat het beleid op door op de knop “Aanmaken” te drukken.


2. Globale regels


U kunt een globale regel toevoegen op dezelfde manier als het toevoegen van de lokale beleidsregel, door op de knop “Regel toevoegen” te klikken. De globale regels worden geëvalueerd in de gedefinieerde volgorde en hebben voorrang op eventuele lokale beleidsregels. Als u wilt dat een regel wordt toegepast op al het gedefinieerde beleid, moet deze regel een globale regel zijn.

Globale regels

3. Beleid toewijzen


Om een beleid aan een systeem toe te wijzen, selecteert u het systeem via Patchbeheer -> Agentenstatus en drukt u op de knop Beleid toewijzen.

AgentenStatus

In het dialoogvenster Beleid toewijzen kunt u selecteren welk beleid u wilt toewijzen.

Beleid toewijzen

Zodra het beleid wordt toegepast, wordt de status van de machine gewijzigd in Actief.

toewijzen2

U kunt meerdere systemen op basis van verschillende zoekcriteria vermelden en een beleid bulksgewijs aan alle vermelde systemen toewijzen met behulp van de actieknoppen onder aan de pagina.


4. Genereer rapporten


Op het tabblad Rapportage van de webapp vindt u in de sectie sjablonen een rapport met de naam OS Patch. Het rapport geeft u gedetailleerde informatie over uitgevoerde patches, mislukte patches en een volledig overzicht van wat er in de patch zat.

Genereer rapporten

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo