4 Systeembeheercertificeringen die u op uw cv moet hebben staan

 Dinsdag 28 mei 2019
systeembeheercertificeringen omslagafbeelding

Er zijn bepaalde systeembeheerdercertificeringen die je moet behalen om de carrièreladder te kunnen opschalen. Professionele certificering is de snelste manier om alle vaardigheden te controleren waarnaar werkgevers doorgaans op zoek zijn in het cv van een systeembeheerder.

Dit betekent echter niet dat alle certificeringen hetzelfde doel dienen. Zoals alle dingen zijn sommige goed, en sommige zijn het gewoon niet waard. Als u tijd en geld investeert in de verkeerde certificeringen, kan dit uw carrière verwoesten.

Hieronder volgen vier systeembeheerderscertificeringen waarmee u nieuwe vaardigheden kunt opdoen, meer geld kunt verdienen en gelijke tred kunt houden met de nieuwste technische banen.


1. MCSE: Microsoft Certified Solutions Expert


systeembeheercertificeringen microsoft

Bron

Cloud computing is de gans die de gouden eieren legt voor de IT-wereld. Zes decennia geleden werd de cloud geïntroduceerd als een idee voor een 'intergalactisch computernetwerk'. Dit idee is zo ver gekomen dat cloud computing op weg is om een $150 te worden miljard industrie tegen eind 2020.

Als gevolg hiervan is de MCSE-certificering enorm populair geworden. IT-professionals krijgen een diepgaand inzicht in de nieuwste technologieën: cloudinfrastructuur, bedrijfsapplicaties, gegevensbeheer en -analyse, mobiliteit en productiviteit.

Vereisten:

Certificeringskosten: $ 165, maar ze bieden wel kortingen en aanbiedingen, dus de kosten kunnen variëren.

Bron: https://www.microsoft.com/en-us/learning/mcse-certification.aspx

  • IT-professionals die een certificering op expertniveau willen behalen, moeten meer dan 3 jaar ervaring hebben met het werken met Microsoft Azure.
  • Om in aanmerking te komen voor certificering op expertniveau moet u eerst een Associate Level-certificering (MCSA) behalen

2. Oracle Linux-systeembeheerder (Oracle)


systeembeheercertificeringen orakel

Bron

Oracle Linux is om een heel eenvoudige reden een veelgebruikt Linux-besturingssysteem: het is gratis en goed. Ter ondersteuning van het besturingssysteem biedt Oracle een Linux System Administrator-certificering waarmee u onder meer kennis krijgt van het Kernel-model, het configureren van Linux-services en Oracle IaaS Cloud Solution.

Vereisten:

Certificeringskosten: 

Online training. $3400 

Klassieke training. $3875 

Virtuele lessen. $3675 

Bron: https://education .oracle.com/operating-systems/oracle-linux/pFamily_358

  • Ten eerste moet men de Oracle Certified Associate (OCA) Oracle Linux 5 en 6 System Administrator-certificering behalen en één examen behalen.
  • Goed thuis met soorten gebruikersaccounts en het werken met bestanden en mappen in Unix.
  • Basis shell-scripting en Unix Shell-opdracht.
  • Het uitvoeren van externe verbindingen en bestandsoverdrachten.

3. RHCE (Red Hat): Red Hat-gecertificeerde ingenieur


systeembeheercertificeringen redhat

Wilt u een certificering die wordt erkend door zowel IT-professionals als werkgevers? Red Hat Certified Engineer (RHCE) is het antwoord.

RHCE staat hoog aangeschreven omdat de tests intens en veeleisend zijn. Het verkrijgen van de certificering vertaalt zich fundamenteel als beheersing van de Red Hat-systeemadministraties. Het is ook belangrijk om vaardigheden te verwerven zoals het bedienen van actieve systemen, het configureren van lokale opslag, het beheren van de beveiliging en meer. Het is niet verwonderlijk dat werkgevers bereid zijn een mooi salaris te bieden voor dergelijke expertise. In feite krijgen gecertificeerde ingenieurs die net aan de boot zitten een gemiddeld jaarsalaris aangeboden van $75.000 .

Vereisten:

Certificeringskosten: 400 USD (plus alle toepasselijke belastingen) voor 2 trainingseenheden 

Bronnen: https://www.redhat .com/en/services/certification/rhce

  • Red Hat Certified Administrator (RHCSA)-certificering
  • Praktische ervaring met Red Hat Linux-systeembeheer

4. CompTIA Server+


systeembeheercertificeringen server+

Bron

CompTIA Server+-gecertificeerde kandidaten kunnen hun kennis in elke omgeving toepassen, aangezien het een leveranciersneutrale certificering is. Systeembeheerders krijgen diepgaande kennis over serverhardware, besturingssystemen, opslagsystemen, netwerken, beveiliging enzovoort. Als gevolg hiervan kunnen systeembeheerders nieuwe carrièrepaden uitstippelen als serverondersteuningstechnici, serverbeheerders, IT-/servertechnici en opslagbeheerders.

Vereisten:

Er zijn geen vereisten, maar een CompTIA A+-certificering is goed voordat u de Server+-certificering volgt. De A+ module zal veel concepten introduceren die later in detail zullen worden behandeld in de server+ certificering. Dit helpt kandidaten om de certificering gemakkelijk te verkrijgen, omdat ze al bekend zijn met de concepten.

Certificeringskosten: $319 USD

Bronnen: https://certification.comptia.org/certifications /server

Terwijl u zich voorbereidt op het examen, controleert u CompTIA Security+. Het is een beveiligingscertificering op instapniveau die een waardevolle aanvulling op uw cv zal zijn.

Hier zijn een aantal andere beveiligingscertificeringen die u kunt overwegen:

GIAC Fundamentals voor informatiebeveiliging (GISF)

(ISC)2 Associate


Update de professionele certificeringen van systeembeheerders


IT-professionals vergeten vaak de certificeringscompetenties voor de specifieke versie van de technologie, wat betekent dat een nieuwe versie de waarde van uw certificeringen kan verminderen. U moet dus certificeringen bijwerken, vernieuwen of opnieuw activeren om ervoor te zorgen dat u goed uitgerust bent met de nieuwste vaardigheden op het gebied van informatietechnologie.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo