RMM en antivirus: een één-tweetje op het gebied van beheer en beveiliging

 Maandag 27 maart 2017

Pulseway biedt managed service providers en IT-beheerders al de mogelijkheid om eindpunten volledig te monitoren en te beheren vanaf elk mobiel apparaat. Nu kan diezelfde smartphone of tablet ook eerstelijnsbeveiliging bieden en beheren via de modernste antivirusbescherming.


IT-professionals hoeven niet langer aparte tools te gebruiken voor beheer, herstel en beveiliging


Met de Pulseway Antivirus kunnen technici een-tweetje op afstand eindpunten controleren op hacker- en virus-/malwarebedreigingen, en de antivirustool inzetten en beheren om malware te blokkeren en te verwijderen. Deze integratie bespaart niet alleen tijd, maar verhoogt ook de bescherming aanzienlijk. U kunt de beveiligingsstatus van alle beheerde systemen (lokaal of extern) op één console bekijken met de status, installatiedatums, laatste scan, laatste update en uitgebreide details over bedreigingen – allemaal vanaf een mobiel apparaat.

“De huidige proliferatie van mobiele systemen en gedistribueerde, externe arbeidskrachten betekent dat het beveiligen van alle eindpunten geen ‘nice to have’-mogelijkheid is, maar een MUST-have noodzaak”, zegt Marius Mihalec, CEO en oprichter van Pulseway. “Pulseway Antivirus stelt IT in staat zijn netwerk, infrastructuur en uiteindelijk gebruikers te beschermen – waar ze zich ook bevinden. Het toevoegen van antivirusmogelijkheden op afstand aan de Pulseway RMM-oplossing is een natuurlijke uitbreiding van onze kernwaardepropositie – om IT-helden in staat te stellen IT-systemen altijd en overal effectief te monitoren en te beheren en corrigerende maatregelen te nemen voordat gebruikers ooit weten dat er een probleem is”, aldus Mihalec .


Eenvoudig, gemakkelijk en centraal


Pulseway Antivirus is niet alleen ontworpen voor diepe dekking, maar ook om het leven van IT-professionals gemakkelijker te maken. Dit begint allemaal met de implementatie: het duurt slechts enkele minuten om volledige antivirusbescherming voor uw hele netwerk in te stellen. U kunt configuratie-instellingen samenstellen en deze toepassen op groepen systemen. Dit kan met een enkele klik worden geactiveerd en kan ook automatisch beveiligingsprofielen configureren voor een specifiek gebruiker- of systeemtype. Eenmaal geïnstalleerd zijn alle apparaten veilig en kunnen updates en wijzigingen eenvoudig via een centrale locatie worden afgehandeld.

Pulseway-antivirus

Met Pulseway Antivirus ontvangen computerprofessionals waarschuwingen wanneer er een bedreiging is, zodat ze onmiddellijk actie kunnen ondernemen. Alle aspecten van antivirusbescherming kunnen via het mobiele apparaat worden beheerd, zoals het scannen van systemen en het toevoegen van nieuwe virusdefinities – en dit alles kan worden toegepast op groepen systemen.

Wist u dat e-mail nog steeds de belangrijkste manier is waarop virussen worden verspreid en inbreuken worden gepleegd? Pulseway Antivirus blokkeert en verwijdert virussen die worden verspreid via e-mail en Instant Messaging (IM). Bestanden worden op dezelfde manier behandeld, met een volledige scan om er zeker van te zijn dat ze schoon zijn voordat ze op de machine worden opgeslagen. De oplossing kan ook bedreigingen van internet blokkeren door URL's te scannen op kwaadaardige sites. En met de Network Attack Blocker worden aanvallen zoals Denial of Service, buffer-overrun en poortscannen geblokkeerd.


Hier zijn enkele andere kenmerken:


  • Antivirus – Bescherm tegen zowel bestaande als nieuwe virussen en spyware. De oplossing kan ook opkomende bedreigingen detecteren door ongebruikelijk systeemgedrag op te sporen, en deze potentieel gevaarlijke veranderingen ongedaan maken.
  • Antiphishing – met deze bescherming worden eindgebruikers niet het slachtoffer van phishing-e-mails en kwaadaardige phishing-websites.
  • Anti-rootkit – rootkit-aanvallen worden gedetecteerd door het regelmatig scannen van verborgen bestanden en het ontdekken van kwaadaardige processen.
  • Exploitpreventie – applicaties en systeemsoftware bevatten kwetsbaarheden waar hackers bedreven in zijn. De Pulseway-oplossing dicht deze gaten en controleert het gedrag van kwetsbare applicaties.

Het beveiligingsverhaal van Pulseway


De Pulseway RMM bevat al een groot aantal beveiligingsfuncties, waaronder:


Volledige end-to-end-codering


Alle verbindingen met Pulseway-services worden tot stand gebracht met een volledig gecodeerde communicatie op basis van RSA private/public key exchange en AES (256 Bit) sessiecodering. Dit is het standaard versleutelingsalgoritme dat wereldwijd wordt gebruikt.

Berichten worden ook gecodeerd met symmetrische AES-sleutels (256 bits), die worden verzonden via het openbare/private RSA-sleuteluitwisselingsmechanisme om te garanderen dat in het onwaarschijnlijke geval dat de transportversleuteling mislukt, de privacy niet in gevaar komt. Sleutels worden automatisch op een gecontroleerd interval gerouleerd om brute-force-aanvallen te voorkomen en voegen ook een extra beveiligingslaag toe tegen man-in-the-middle-aanvallen.


Authenticatie in twee stappen


Gebruikers kunnen op elk moment authenticatie in twee stappen inschakelen voor hun accounts, waarbij een OTP (eenmalig wachtwoord) via e-mail naar de accounteigenaar wordt verzonden wanneer u toegang probeert te krijgen tot gevoelige accountinformatie zoals apparaatbeleid, op afstand computerinstellingen inricht of verbinding maakt met een systeem via Pulseway Remote Desktop.


Toegangscontrolelijsten voor apparaten


Voor verbeterde beveiliging op de mobiele Pulseway-apps kunt u het volgende instellen:

  • Mobiele authenticatie met pincode (en Touch ID waar ondersteund) om ongeautoriseerde toegang tot de bewaakte systemen te voorkomen.
  • Gecentraliseerde toegangscontrolelijsten voor apparaten met de mogelijkheid om mobiele apparaten op afstand uit te schakelen.
  • Standaard apparaattoegangscontrolelijst die wordt gebruikt voor nieuw toegevoegde systemen, waarmee u de toegang voor alle systemen kunt weigeren totdat u het nieuwe apparaat expliciet goedkeurt.
  • Toegang tot witte lijst voor agentenapparaat om alleen opdrachten van expliciet toegestane apparaten toe te staan.

IP-adresfilters


Pulseway Web Application respecteert IP-adresfilters die op elk account zijn geconfigureerd en die kunnen worden gebruikt om de toegang tot bewaakte systemen tot het intranet of VPN-netwerken te beperken voor meer veiligheid.


Auditlogboek


Alle Pulseway-opdrachten worden om auditredenen lokaal vastgelegd in het Windows-gebeurtenislogboek van de applicatie en in de Pulseway Enterprise Server-database. Telkens wanneer een nieuw mobiel apparaat of een webbrowser-instantie op het account wordt geregistreerd, wordt de accounteigenaar via e-mail op de hoogte gesteld.

Geïnteresseerd in de diensten van Pulseway NOC?
Praat met ons gespecialiseerde team om te zien hoe onze NOC-service uw bedrijf kan helpen.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo