6 zaken waarmee u rekening moet houden voordat u in 2018 voor een oplossing voor gegevensback-up kiest

 Dinsdag 9 oktober 2018

Het kiezen van de juiste oplossing voor gegevensback-up kan overweldigend zijn voor MSP's. Het is gemakkelijk om in de val te trappen van glitterbeoordelingen die aantonen dat het product van een leverancier minstens drie sterren beter is dan dat van iemand anders.

Maar het kiezen van een oplossing voor gegevensback-up gaat verder dan alleen lovende recensies. Of u nu overstapt of uw eerste oplossing voor gegevensback-up installeert, deze moet precies passen in uw gegevensbeschermingsdoelstellingen van 2018 en daarna.

Anders zal het blokkeren van ransomware een constante factor zijn, zelfs met een mooie oplossing strijd. Eén tegenslag is voldoende om uw bedrijf voorgoed failliet te laten gaan.


1. Stel doelstellingen voor gegevensbescherming vast


Stel doelstellingen voor gegevensbescherming vast

Doelstellingen voor gegevensbescherming helpen u bij het beoordelen van uw behoeften op het gebied van gegevensback-up. Het evalueren van deze behoeften zal u in de richting wijzen van het kiezen van de juiste oplossing voor gegevensback-up voor uw MSP.

Laten we zeggen dat dit de doelen zijn die u in 2018 wilt bereiken:

99% uptime behouden
24 uur per dag gegevensherstel
Proactief datalekken identificeren

Deze fungeren als een manier om de relevante oplossingen uit de irrelevante oplossingen te filteren. U bespaart tijd en geld, waardoor uw winkelervaring een beetje minder intimiderend wordt.


2. Geef prioriteit aan schaalbaarheid


Geef prioriteit aan schaalbaarheid

U moet een oplossing voor gegevensback-up kiezen voor zowel uw huidige als toekomstige behoeften. Het overstappen naar een andere oplossing omdat de huidige niet aan uw opslagbehoeften kan voldoen, kan een operationele nachtmerrie zijn.

Doe onderzoek om de verschillende aangeboden plannen te ontdekken en of er een mogelijkheid is om in de toekomst meer opslagruimte toe te voegen. Het garandeert de bedrijfscontinuïteit en zorgt voor een soepele bedrijfsvoering.


3. Maak een begroting


Maak een budget

MSP's hebben de neiging zich bij het zoeken naar een oplossing voor gegevensback-up alleen op de prijsklasse te concentreren: een grote fout!

Deze aanpak negeert volledig de vervolgkosten zoals teamtraining en het verlies door operationele inefficiëntie tijdens de transitie, om er maar een paar te noemen.

De betere manier is om zowel directe als indirecte kosten mee te nemen om de totale eigendomskosten te verkrijgen. Hierdoor kunt u kiezen voor een oplossing die over een lange periode een gezonde ROI biedt.


4. Zorg voor bruikbaarheid voor bedrijfscontinuïteit


Zorg voor bruikbaarheid voor de bedrijfscontinuïteit

Gebruiksvriendelijkheid bepaalt hoe snel uw team een nieuwe oplossing adopteert. Hoe langer ze duren, hoe meer klappen uw bedrijfscontinuïteit te verwerken krijgt.

Om de bruikbaarheid van een oplossing voor gegevensback-up te evalueren, moet u zich op twee factoren concentreren:

  • Gebruiksvriendelijk dashboard: in plaats van informatie overal verspreid te hebben, kunt u kiezen voor een oplossing die een uniform portaal biedt. U krijgt een scherp zicht op alles om bedreigingen te identificeren, openstaande back-uptaken uit te voeren en rapporten over al uw back-ups te bewaken en te beheren.
  • Toegankelijk: het is belangrijk om te weten waar u en uw team toegang hebben tot de oplossing voor gegevensback-up. Teams willen het liefst altijd op de hoogte zijn, of ze nu op kantoor of onderweg zijn. Ononderbroken bedrijfscontinuïteit dus.

Met Pulseway, 's werelds eerste draagbare RMM-oplossing, kunt u onderweg een back-up van gegevens maken, allemaal vanaf één plek. Kom meer te weten.


5. Ondersteuning van de leverancier


Ondersteuning van de leverancier

Slechte klantenondersteuning van uw leverancier van gegevensback-ups heeft een domino-effect op uw bedrijf. Net als u zal uw klant de hinder van de operationele verstoring moeten dragen.

Downtime als het onbeheerd wordt achtergelaten, kan ernstige gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het zorgt niet alleen voor ontevredenheid bij klanten, maar u kunt mogelijk ook gemiddeld $1 miljoen per jaar.

Kies op basis van het niveau en de frequentie van de ondersteuning die u nodig heeft. Bij bepaalde oplossingen is bijvoorbeeld een gratis ondersteuningsservice inbegrepen, terwijl bij andere een vast tarief voor elk ticket wordt berekend.


6. End-to-end bescherming


End-to-end bescherming

Herstel is zinloos als de slechteriken uw gegevens in handen krijgen. Daarom heeft u een extra beveiligingslaag nodig die uw gegevens te allen tijde beschermt. Of u nu onderweg of onderweg bent, uw gegevens moeten end-to-end beschermd zijn.

Geavanceerde codering beschermt uw gegevens tijdens het transport. De populariteit is in de loop der jaren zo sterk gegroeid dat in 2018 63% < Een groot deel van de ondernemingen heeft op grote schaal gebruik gemaakt van encryptie.

Controleer daarnaast of de back-upoplossing wordt geleverd met add-ons zoals antivirusoplossingen en monitoringsoftware.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo