Is uw IT-infrastructuur klaar voor Black Friday 2018

 Donderdag 1 november 2018

Black Friday is een van de weinige dagen waarop shoppers het niet erg vinden om hun waakzaamheid te laten verslappen: ze zijn minder resistent tegen het delen van persoonlijke informatie in de hoop zo snel mogelijk de beste deals te scoren.

De passiviteit van het winkelend publiek en de enorme toestroom van online verkeer maken Black Friday tot een gouden kans voor hackers. Daarom is het verwaarlozen van de IT-infrastructuur eenvoudigweg onaanvaardbaar: MSP's en hun klanten worden kwetsbaar voor een groot aantal cyberveiligheidsbedreigingen.

Kortom: de onvoorbereidheid van MSP’s is rond tijdens de dodelijke feestdagen.

IT-infrastructuur Black Friday 2018 cyberaanvallen

DDoS-aanval


Drukste winkeldag van het jaar en het winkelend publiek kan de website niet bereiken. Dat is nogal een augurk, hè?

Distributed Denial-of-Service (DDoS) is een dodelijke cyberaanval waarbij een overweldigende hoeveelheid verkeer naar een specifieke server wordt geleid. Uiteindelijk branden de servers door, waardoor het hoofdsysteem wordt uitgeschakeld en de toegang voor het winkelend publiek wordt beperkt. Verrassend genoeg vond de langste DDoS-aanval plaats in 2018, die meer dan 12 dagen duurde.


Phishing


Er is een duizelingwekkende 366% stijging van phishing-scams tijdens feestdagen zoals Black Friday. Hackers sturen berichten met betrekking tot betalingen, orderbevestigingen en kortingsbonnen die kwaadaardige links bevatten. Eén klik en de slechteriken kunnen gevoelige gegevens van het netwerk stelen die kunnen worden gebruikt voor ransomware.

Vaak hebben hackers een veel groter voordeel, omdat veel van hun slachtoffers geen extra kopie van de gestolen gegevens bijhouden en geen goed herstelproces hebben.

IT-infrastructuur voor Black Friday 2018

Man in het midden


Een man-in-the-middle-aanval vindt plaats wanneer er drie componenten zijn: de stroman, de persoon of de entiteit waarmee de stroman wil communiceren, en de kwaadaardige ‘man-in-the-middle’ waarvan de stroman geen toegang heeft. idee.

Hackers gebruiken malware om informatie te onderscheppen die wordt uitgewisseld tussen de stroman en de entiteit. Wat volgt is een nabootsing van één of beide partijen om kwaadaardige berichten te verzenden.


Bouw een solide IT-infrastructuur met Pulseway


IT-infrastructuur Black Friday 2018 Pulseway

Met Pulseway, 's werelds eerste draagbare RMM-software, kunt u Black Friday-bedreigingen voor uw klanten moeiteloos bestrijden.


Houd de gezondheid van de server in de gaten


Met de functie Pulseway Instant Reporting kunt u de status van de server in de gaten houden. Op basis van de analyse kun je kwetsbare servers vervangen door krachtige servers die het overweldigende Black Friday-verkeer aankunnen.


Beschermen – back-up maken – herstellen


Bescherm gegevens tegen phishing en andere cyberaanvallen met Pulseway Backup. Door een extra kopie van de gegevens op beveiligde servers te bewaren, bent u minder kwetsbaar voor ransomware. Herstel gegevens in een handomdraai en voer uw normale werkzaamheden uit.


Voorkom malware-aanvallen


Pulseway Integrated Antivirus beschermt de MSP en klanten tegen malware: volledige eindpuntbescherming. Met een uniform dashboard kunt u bedreigingen eenvoudig neutraliseren voordat ze uw systeem in gevaar kunnen brengen.


Black Friday is de ultieme test voor jouw MSP


Het onderhouden van een sterke IT-infrastructuur tegen een groot aantal gecoördineerde cyberaanvallen tijdens de drukste tijd van het jaar is de ultieme lakmoesproef voor MSP’s.

Het succes of falen zal een beslissende factor zijn of bedrijven zaken willen doen met uw MSP. Niemand wil immers met een onbetrouwbare partner samenwerken. Zou jij?

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo