Pulseway introduceert een nieuwe verbeterde versie van tweefactorauthenticatie

 Dinsdag 20 augustus 2019

Toonaangevende software voor monitoring en beheer op afstand heeft het verificatieproces voor zijn gebruikers bijgewerkt voor maximale IT-beveiliging.

Dublin, Ierland, 20 augustus 2019 -- Pulseway, een toonaangevende leverancier van mobile-first, cloud-first remote monitoring en management (RMM)-software, heeft vandaag de release aangekondigd van een verbeterde tweefactorauthenticatie om Managed Service Providers (MSP's), hun klanten en interne IT-afdelingen te beschermen tegen mogelijke inbreuken en ongeautoriseerde toegang tot hun infrastructuur.

Voor MSP's en interne IT-afdelingen is er niets belangrijker dan het beschermen en beveiligen van hun informatie. In de eerste helft van 2018 zijn 945 datalekken geregistreerd, wat volgens de Breach Level Index van Gemalto heeft geleid tot het verlies van 4,5 miljard records. Het toenemende aantal cyberaanvallen is een groot probleem en heeft organisaties ertoe aangezet een extra stap toe te voegen aan de verificatieprocessen als het gaat om toegang tot hun IT-infrastructuur.

De verbeterde tweefactorauthenticatie van Pulseway is een extra beveiligingslaag die een extra stap vereist voordat gebruikers toegang krijgen tot hun accounts of bepaalde acties kunnen uitvoeren. Indien geactiveerd, ontvangen gebruikers pushmeldingen op hun vertrouwde mobiele apparaten met de Pulseway-app en beoordelen en goedkeuren inlogverzoeken samen met de oorspronkelijke locatie, of gebruiken ze een TOTP-app (Time-based One-Time Passcode) zoals Google Authenticator, Authy of 1Wachtwoord. Pulseway zal ook back-upcodes genereren die gebruikers veilig kunnen bewaren en gebruiken als ze geen toegang hebben tot de mobiele apparaten en toegang moeten hebben tot hun accounts. Elke back-upcode kan slechts één keer worden gebruikt.

“IT-monitoring- en beheertools worden elke dag complexer en krachtiger, wat een extra drang naar extra beveiliging met zich meebrengt”, zegt Marius Mihalec, oprichter en CEO van Pulseway. “Daarom was het toevoegen van de verbeterde en handige tweefactorauthenticatie een noodzaak voor onze klanten en gebruikers. Ongeacht de aard van de tweede laag, het dient als een essentiële beveiliging voor uw account."

Andere recente updates zijn onder meer de introductie van gebruikerschat en bestandsoverdracht naar de Remote Desktop Control-tool. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om bestanden te verzenden en te ontvangen van zowel de bron- als de doelcomputer en maakt communicatie mogelijk met de persoon achter elk systeem dat door de software wordt beheerd. Chat kan worden gestart door een systeembeheerder (operator) of door de gebruiker, waardoor systeembeheerders gemakkelijk met de eindgebruiker kunnen samenwerken.

"2FA is nog belangrijker geworden nu MSP's het doelwit zijn geworden van hackers", zegt Derek Schaefer, eigenaar van Totally Covered LLC. Bovendien zijn beheersystemen distributiepunten voor ransomware geworden."

Ga voor meer informatie over de verbeterde tweefactorauthenticatiemogelijkheden van Pulseway naar:

/new

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo