Functiebeschrijvingsjabloon voor IT-technici om de perfecte kandidaat te vinden

 Maandag 18 februari 2019
Functiebeschrijvingsjabloon voor IT-technici om de perfecte kandidaat te vinden

IT-technici kunnen MSP’s maken of breken. Ze zijn belast met het beheer van de IT-infrastructuur: het installeren, ondersteunen en onderhouden van servers en het reageren op ongeplande downtime van de service.

Een sterke economie is slecht nieuws voor MSP's die op zoek zijn naar 'goede' IT-technici. Kandidaten hebben de macht om te kiezen, in die mate dat ze van baan wisselen totdat ze de baan vinden die ze leuk vinden. In feite heeft tweemaal het aantal mensen hun baan opzeggen dan degenen die zijn ontslagen.

Het gevolg is dat veel vacatures voor langere tijd vacant blijven. De frustratie bij het vervullen van moeilijk vervulbare vacatures zorgt er vaak voor dat bedrijven genoegen nemen met laaggeschoolde medewerkers; waardoor onherstelbare schade ontstaat.


De kosten van het inhuren van een slechte IT-technicus


De kosten van het inhuren van een slechte IT-technicus

Bron

Een incompetente technicus kan uw bedrijf $240.000 kosten. Dit cijfer is gebaseerd op de onboardingkosten per medewerker, die u in dit geval nooit meer terugkrijgt.

Dat is nog maar het topje van de ijsberg. Het is wat er na komt dat je echt pijn zal doen.

Of het nu gaat om een IT-technicus van niveau 1, niveau 2 of niveau 3, een slechte aanstelling heeft een verwoestend effect op de rest van het team. Goede werknemers zullen het vervelend vinden om de incompetentie te moeten verdragen en er uiteindelijk mee op te houden.

De volgende die de deur uitgaan, zijn uw klanten. Slechte IT-technici kunnen geen goede klantenservice bieden, punt uit. De terugkerende negatieve ervaring is genoeg reden voor klanten om weg te lopen, waardoor er een groot vraagteken achterblijft bij uw merk.

Het inhuren van goede IT-technici is de enige uitweg. Om getalenteerde kandidaten aan uw wervingstrechter toe te voegen, begint u met de basis: de functiebeschrijving.


Wat maakt een goede functieomschrijving van een IT-technicus?


✔️Duidelijke functietitels: Ruil mooie functietitels in voor eenvoudige. In plaats van te zeggen "op zoek naar een geweldige IT-wizard" vermeld gewoon "IT-technicus.".

✔️Genderneutraal taalgebruik: Gebruik geen woorden waar mogelijk als mannelijk (ninja, dominerend) of vrouwelijk (ondersteunend, samenwerkend) ervaren.

✔️Verdeel verantwoordelijkheden: Beknopte belangrijkste verantwoordelijkheden in duidelijke taken. Nix bijvoorbeeld: 'u bent verantwoordelijk voor het beheer van de IT-infrastructuur' en beschrijft in plaats daarvan specifieke verantwoordelijkheden zoals 'het monitoren van IT-activiteiten', 'technische ondersteuning bieden', enzovoort.

✔️Verkoop uw bedrijfsmerk: Vind kandidaten die bij de bedrijfscultuur passen door een voorproefje van de bedrijfscultuur te bieden via getuigenissen van medewerkers, teamfoto's en meer.

✔️Toon urgentie: Laat het lijken alsof je haast hebt om de vacature in te vullen, zelfs als dat niet het geval is. Geef 'laatste datum waarop u zich wilt aanmelden' op en herhaal het woord "dringend"; om kandidaten aan te sporen om te solliciteren.


Functiebeschrijvingssjablonen voor IT-technici die werken


Functiebeschrijvingssjablonen voor IT-technici die werken

Doe dit niet!

De functietitel ‘IT-personeel’ is vaag. In feite geeft de volledige kopie van de functiebeschrijving weinig tot geen inzicht in de functierol. Het is onwaarschijnlijk dat deze vacature u relevante kandidaten zal opleveren.

Voeg relevante kandidaten toe aan uw wervingspijplijn via relevante functiebeschrijvingen. Maak een afzonderlijk exemplaar van de functiebeschrijving, ongeacht of het een niveau 1-, niveau 2- of niveau 3-technicus is.

Bang om helemaal opnieuw te beginnen? Pulseway heeft u gedekt. Download onze sjabloon voor de functiebeschrijving voor IT-technici, pas deze aan uw behoeften aan en breng uw wervingsproces in een mum van tijd op gang.


IT-technicus niveau 1


Het eerste aanspreekpunt voor klanten die technische assistentie zoeken. De primaire rol van een Niveau 1-technicus is het verzamelen en documenteren van belangrijke informatie (bijvoorbeeld probleembeschrijving, informatie over computerhardware en -software, en de laatste back-upupdate) voor een bepaald ticket.

Download de sjabloon voor de functiebeschrijving van niveau 1-technicus hier.


IT-technicus niveau 2


Specialisten die verantwoordelijk zijn voor het aanpakken van geavanceerde klantproblemen en het assisteren van niveau 1-technici. Niveau 2-technici graven diep in complexe problemen en zoeken naar oplossingen. Daarnaast bepalen ze de omvang van de reeds verleende niveau 1-ondersteuning en geven ze context aan het probleem.

Download de sjabloon voor de functiebeschrijving van niveau 2-technici hier.


IT-technicus niveau 3


De moeilijkste problemen komen terecht in de schoot van technici van niveau 3, omdat zij experts zijn in hun vakgebied. Hun positie is meer die van een manager, die toezicht houdt op niveau 1- en niveau 2-technici.

Download de sjabloon voor de functiebeschrijving van niveau 3-technicus hier.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo