Waar moet u op letten bij het bouwen van een IT-infrastructuur voor het MKB?

 Donderdag 21 november 2019
Waar moet u op letten bij het bouwen van een IT-infrastructuur voor het MKB?

We leven in een digitaal tijdperk waarin technologie een cruciale rol speelt in de dagelijkse bedrijfsvoering van alle bedrijfsorganisaties. Als MKB's succesvol willen concurreren met grote bedrijven in deze technologiegedreven omgeving, hebben ze een IT-infrastructuur nodig die hun efficiëntie verhoogt, verlaagt de bedrijfskosten en vult hun groei aan.

De IT-infrastructuur van een klein bedrijf bestaat uit een groot aantal componenten, zoals eindpunten, softwaretools, netwerkoplossingen, opslagsystemen en meer. Bovendien moeten organisaties hun IT-mogelijkheden regelmatig bijwerken om de concurrentie bij te houden.

Daarom kan het bouwen van een IT-infrastructuur een uitdagende taak zijn voor bedrijven die geen expertise op dit gebied hebben. In dit artikel wordt besproken waar u rekening mee moet houden bij het bouwen van een geweldige IT-infrastructuur die zowel betaalbaar als duurzaam is.


Hardware- en softwarevereisten


Als het om IT gaat, bestaat er geen universele oplossing die op alle MKB-bedrijven kan worden toegepast. De behoeften van bedrijven verschillen, en dat geldt ook voor hun IT-functies. Als u uw vereisten goed plant, kunt u een broodnodige voorsprong op de concurrentie krijgen ten opzichte van de andere spelers in uw branche. Er moet met alles rekening worden gehouden, van het aantal eindpunten tot de opslagvereisten.

Verschillende bedrijven hebben verschillende softwaretools nodig om hun kritieke activiteiten uit te voeren. Een productiebedrijf heeft bijvoorbeeld voorraadbeheersoftware nodig, die voor een accountantskantoor van weinig nut kan zijn. U moet uw vereisten plannen en de juiste producten kiezen die uw zakelijke problemen oplossen. Omdat bedrijven meerdere hardware- en softwaretools nodig hebben, moet u ervoor zorgen dat deze compatibel zijn met elkaar.


Verhouding tussen server en werkstation


Het hebben van een server is essentieel voor bedrijven met meer dan drie werkstations. Zonder server kunnen uw werkstations alleen de belasting van uw dagelijkse bedrijfsvoering niet aan. Als u bijvoorbeeld een onlinewinkelbedrijf heeft, kan het enorme aantal beveiligingsauthenticaties en facturen uw IT-systeem overbelasten.

Het opzetten van een server is niet duur, zelfs niet voor kleine bedrijven. Hoewel een enkele server gemakkelijk meer dan 10 gebruikers kan verwerken, is het beter om het aantal gebruikers te beperken tot 10 om optimale prestaties te garanderen.


Netwerkprestaties


Voor veel MKB-bedrijven zijn netwerkprestaties van cruciaal belang voor hun bedrijfsvoering, omdat dit een directe impact heeft op de productiviteit. Slechte netwerkprestaties zijn van invloed op uw productiviteit, dragen bij aan uw downtime en brengen enorme kosten met zich mee. Dit kan worden voorkomen door te investeren in de juiste netwerkhardwareapparatuur en een snelle internetverbinding.

Met optimale netwerkprestaties kunt u betere applicatieprestaties, hoge uptime en hoge productiviteit garanderen. Dit is ook essentieel voor het veilig uitvoeren van uw cloudgebaseerde applicaties.


Opslag en beveiliging


Het meest waardevolle goed van de 21e eeuw zijn data. Daarom geven grote bedrijven elk jaar miljarden dollars uit aan gegevensopslag en -beveiliging. Gegevens zijn belangrijk voor alle bedrijven en u moet de beste manier vinden om uw gegevens op te slaan. U kunt harde schijven, cloudopslag of datacenters gebruiken, afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en de opslagbehoeften. Naast reguliere gegevensopslag moet u ook investeren in cloudgebaseerde bedrijfscontinuïteit en noodhersteldiensten voor uw kritieke gegevens.

Het uitzoeken van uw opslagbehoeften is slechts een deel van de oplossing. U moet ook bedrijfsbeveiligingsoplossingen integreren die compatibel zijn met uw zakelijke behoeften. MKB-bedrijven moeten hun eindpunten, netwerken, servers en clientsystemen beschermen. Om dit succesvol te integreren, moeten bedrijven investeren in firewalls, antivirusoplossingen, multi-factor authenticatiesystemen en meer.


Belangrijke factoren om op te merken


Houd rekening met de volgende factoren bij het bouwen van de IT-infrastructuur voor uw kleine bedrijf:

  • Integreer schaalbare oplossingen: de oplossingen die u integreert, moeten uw toekomstige groei kunnen ondersteunen. Cloudgebaseerde oplossingen zijn bijvoorbeeld eenvoudig schaalbaar, omdat u meer functies kunt toevoegen wanneer uw vereisten toenemen. Het is beter om te kiezen voor oplossingen die geen druk op uw IT-afdeling veroorzaken naarmate uw bedrijfsbehoeften toenemen.
  • Kies de juiste leveranciers: de meeste MKB-bedrijven besteden hun IT-diensten uit aan Managed Service Providers (MSP's) die in staat zijn om uw IT-infrastructuur op afstand te beheren. Kies de juiste MSP die een proactieve service levert op basis van uw zakelijke behoeften.
  • Ga voor eenvoud: als u een MKB-bedrijf bent, is het geen goed idee om te kiezen voor complexe oplossingen die kostbare training en onboarding van uw personeel vereisen. Kies liever voor gestandaardiseerde oplossingen die eenvoudig te integreren zijn in uw interne IT-afdeling.

Laat uw bedrijf groeien met de juiste oplossingen


Technologie heeft de manier waarop bedrijven werken volledig getransformeerd. Door de juiste IT-beheersoftware te integreren, kunt u de productiviteit van uw bedrijf verhogen, de activiteiten opschalen, de beveiliging verbeteren en de kosten verlagen . Het helpt kleine bedrijven om hun concurrentie de baas te blijven. Het bouwen van een IT-infrastructuur kan een beetje lastig zijn voor bedrijven die niet met technologie bezig zijn. De bovengenoemde stappen kunnen u echter helpen de vereiste technische vaardigheden te verwerven en de juiste oplossingen te integreren die kunnen helpen bij de groei van uw bedrijf.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo