Wat is MSP-software?

 Donderdag 2 september 2021
Wat is MSP-software?

Met MSP-software kunnen Managed Service Providers (MSP's) op afstand de eindpunten van hun klanten en de IT-infrastructuur beheren. MSP-software kan IT-teams helpen problemen proactief te beheren door deze op te lossen en op te lossen om uiteindelijk de IT-functies van de klant te verbeteren en de kosten te minimaliseren.

MSP-software beheert een vooraf gedefinieerde reeks diensten voor klanten, ongeacht in welke sector hun bedrijf actief is. IT-managers kunnen bepalen welke routinematige administratieve functies MSP's voor hun bedrijf moeten overnemen. Op zijn beurt kan MSP-software worden aangepast om een vereiste reeks functies uit te voeren die van klant tot klant kunnen variëren, waardoor MSP's geautomatiseerde regels kunnen creëren om deze functies onder controle te houden. Dit betekent dat MSP's meerdere klanten tegelijk kunnen beheren met behulp van MSP-software.

Simpel gezegd: met het MSP-model factureren dienstverleners hun klanten een vast bedrag voor het leveren van een gedefinieerde reeks diensten gedurende een contractperiode. Deze diensten zijn vooral gericht op het op afstand monitoren en beheren van de IT-infrastructuren van klanten. Met behulp van MSP-software kunt u de tijd die nodig is voor routinetaken verminderen door regels centraal te automatiseren om de efficiëntie te verhogen .


Hoe kunt u profiteren van MSP-software?


Met moderne MSP-software kunnen serviceproviders een breed scala aan IT-diensten aanbieden, zoals cloudback-up, compliancebeheer, monitoring van netwerkapparaten, patchbeheer en nog veel meer. Hier zijn vijf manieren waarop MSP-software uw bedrijf ten goede kan komen:

 • Aanpassing: MSP-software kan heel veel gegevens verwerken om elke klant de juiste bedrijfsinformatie te bieden. Hierdoor kunnen MSP's workflows creëren en/of aanpassen aan de behoeften van elke klant, zonder dat dit ten koste gaat van de efficiëntie.
 • Deskundige IT-ondersteuning: Deze functie is vooral bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven. Met toegang tot ervaren IT-professionals van MSP's kunnen deze bedrijven concurreren met veel grotere organisaties. Met MSP-software hebben kleine bedrijven toegang tot hetzelfde niveau van IT-expertise als veel grotere organisaties.
 • Proactieve probleemoplossing: Door voortdurende monitoring kunnen beheerders problemen proactief identificeren en oplossen voordat ze ernstige schade kunnen veroorzaken.
 • Kosteneffectiviteit: Met MSP-software kunt u een reeks administratieve functies automatiseren en taken stroomlijnen. Dat betekent dat uw IT-teams meer tijd kunnen besteden aan het concentreren op belangrijkere taken.
 • Budgettering: MSP-dienstverleners rekenen doorgaans een vast maandelijks bedrag voor hun diensten. MSP-software kan niet alleen helpen de bedrijfskosten te verlagen, maar ook het budgetteren eenvoudiger maken dankzij voorspelbare, periodieke kosten.

Wat kunt u verwachten van MSP-software?


MSP-software kan een gamechanger voor uw bedrijf zijn. Het overbrugt de kloof tussen uw IT-teams, uw bedrijfstechnologie en de vraag naar optimale prestaties. Hier zijn enkele algemene functies die u kunt verwachten in MSP-software:

 • Bewaking en beheer op afstand: Omdat de meeste bedrijven op afstand of in een hybride werkruimte werken, is het op afstand kunnen monitoren van IT-infrastructuren een belangrijk kenmerk van MSP-software. Dankzij het cloudgebaseerde ontwerp kunnen medewerkers meerdere klanten tegelijk beheren met realtime waarschuwingen, rapporten en meldingen.
 • Beveiliging: MSP-software kan ervoor zorgen dat de IT-infrastructuur van een bedrijf optimaal functioneert. Beheerders kunnen MSP-software programmeren om onmiddellijke beveiligingswaarschuwingen en geautomatiseerde patches te bieden om kwetsbaarheden te verminderen. MSP-software maakt ook beveiligingsproductintegraties mogelijk, zodat beheerders hun volledige IT-omgeving, inclusief hun beveiligingsinfrastructuur, op één platform kunnen beheren.
 • Automatisering: met MSP-software kunt u taken automatiseren, zoals routinecontroles, back-ups en patches. U kunt zelfs vooraf bepaalde ticketvragen maken en erop reageren om de relatie met klanten te verbeteren.
 • Ondersteuning: Klantenondersteuningstickets worden automatisch toegewezen aan technici, wat betekent dat er geen helpdeskcoördinator nodig is. MSP-software kan helpdeskfunctionaliteit bieden op verschillende platforms, zoals e-mail, telefoon of zelfs chat.
  Rapportage: de aanzienlijke hoeveelheid gegevens die door MSP-software wordt gegenereerd, kan moeilijk te verteren zijn. De meeste MSP-software wordt echter geleverd met een ingebouwde rapportagetool waarmee u de prestaties van alle systemen kunt analyseren.
 • Mobiele mogelijkheden: Mobile-first-mogelijkheden zijn een belangrijke functie waar u op moet letten in MSP-software. Hierdoor hebben moderne MSP's onderweg toegang tot realtime gegevens en kunnen beheerders potentiële problemen of helpdesktickets proactief oplossen, waar dan ook. Dit kan de MSP-efficiëntie verbeteren door de responstijd drastisch te verkorten. MSP-software zoals Pulseway biedt een native mobiele app waarmee u precies dat kunt doen.

De juiste MSP-software voor uw bedrijf kiezen


Zoals bij elk bedrijf kan het een hele klus zijn om nieuwe software te adopteren. Dat komt omdat er veel gebieden zijn waar het mis kan gaan. Bij het kiezen van uw MSP-software kunt u er echter zeker van zijn dat u op de goede weg bent door deze tips af te vinken:

 • Definieer uw behoeften: Identificeer en definieer een lijst met functies en mogelijkheden die u nodig heeft van uw MSP-software. U kunt dit beperken door rekening te houden met verschillende factoren, zoals authenticatie, back-up/herstel van gegevens, opslag, monitoring en helpdeskmogelijkheden. Als uw behoeften in kaart zijn gebracht, kan het kiezen van de juiste MSP-software een minder lastige taak worden.
 • Identificeer de branche: Er is MSP-software op de markt die compatibel is met verschillende sectoren, waaronder technologie, IT, logistiek, supply chain management, enz. Omdat MSP-software kan worden aangepast, kunnen serviceproviders deze aanpassen om de meeste bedrijven te ondersteunen, ongeacht industrie. Het kiezen van een branchespecifieke oplossing is echter altijd de veilige keuze als uw bedrijfsbehoeften unieke informatieworkflows vereisen.
 • Integraties: Zoals elke software kunnen integraties de functionaliteit verbeteren zonder de workflows te beïnvloeden. Identificeer de gebieden waarvoor uw bedrijf mogelijk ondersteuning nodig heeft van integraties zoals CRM, boekhouding, helpdesk en opslag. Dit zal u helpen uw zoektocht naar de beste MSP-software te verfijnen.

De juiste MSP-software kan uw bedrijf helpen de efficiëntie te verbeteren, de klanttevredenheid te verhogen, de kosten te verlagen en ervoor te zorgen dat u altijd bovenop de IT-infrastructuren van uw klanten. Het vinden van de perfecte MSP-software maakt bedrijfsgroei mogelijk door directe productiviteit te bieden, waardoor u uw kernmiddelen kunt richten op het werven van nieuwe klanten en het binnenhalen van nieuwe klanten.

Ontdek Pulseway's mobile-first MSP-software die is ontworpen om uw bedrijf te transformeren.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo