Waarom is Endpoint Backup essentieel voor pc's?

 Woensdag 22 november, 2023
Waarom is Endpoint Backup essentieel voor pc's?

De manier waarop we vandaag werken is drastisch veranderd. De opkomst van thuiswerken is niet zomaar een voorbijgaande trend - het is het nieuwe normaal. Bedrijven, zowel groot als klein, zijn nu zwaar afhankelijk van de gegevens die op persoonlijke computers (pc's) zijn opgeslagen. Daar komt endpoint-back-up om de hoek kijken, als een betrouwbaar schild tegen digitale dreigingen.

Of je nu een MKB bent dat je vitale informatie wilt beschermen of een MSP die meerdere klanten beheert, het begrijpen van het belang van endpoint-back-up is van het grootste belang in het moderne tijdperk. In deze blog verkennen we waarom endpoint-back-up voor pc's essentieel is om je gegevens veilig te houden tegen een veelheid van dreigingen.


Waarom is de toename van cyberdreigingen een zorg?


Met elk voorbijgaand jaar wordt verwacht dat cyberdreigingen toenemen in tandem met wereldwijde onrust, wat leidt tot een groter aantal cybercriminelen. Dit resulteert in een steeds groter risico van gegevensverlies, diefstal of compromittering voor bedrijven.

Beschouw de waardevolle bedrijfsgegevens die op je externe pc's staan. Verkooprapporten, klantendatabases, financiële overzichten en vertrouwelijke documenten moeten worden behandeld met dezelfde mate van belang als andere bedrijfsgegevens. Daarom moet endpoint-back-up je eerste verdedigingslinie zijn tegen gegevensverlies. Back-ups moeten robuust, betrouwbaar en up-to-date zijn om ervoor te zorgen dat je snel kunt herstellen in het geval van tegenspoed.


Top 5 elementen van een sterke pc-back-upstrategie


Hoewel cyberdreigingen een groot risico vormen voor zowel servers als pc's, laten we eens kijken naar de belangrijkste componenten van een effectieve pc-back-upstrategie om cyberdreigingen op afstand te houden:

 • Frequente gegevensback-ups
  Wat betreft gegevens geldt de regel: hoe vaker de back-ups, hoe minder gegevens je riskeert te verliezen bij een catastrofe. Hier komt het onderscheid tussen endpoint-back-up voor servers en pc's naar voren. Voor servers houdt een rigoureus schema vaak in dat er elk uur back-ups worden gemaakt, zodat de meest recente gegevens altijd binnen handbereik zijn. In tegenstelling tot pc's, die misschien niet zo'n hoge frequentie van back-ups vereisen, hoewel het principe hetzelfde blijft. Of het nu dagelijks, wekelijks of zelfs real-time synchronisatie is, je endpoint-back-upoplossing moet in staat zijn om aan je pc-back-upschema te voldoen.
 • Betrouwbaarheid van je back-upoplossing
  Alleen gegevens back-uppen is niet genoeg. De integriteit van je back-ups is even cruciaal. Wanneer een ramp toeslaat, moet je kunnen vertrouwen op de volledigheid en nauwkeurigheid van je geback-upte gegevens. Regelmatig je pc-back-ups valideren zorgt ervoor dat je erop kunt vertrouwen wanneer je ze het meest nodig hebt. Of het nu gaat om een plotselinge hardwarestoring of een cyberaanval, je gegevens moeten intact zijn en klaar voor herstel.
 • Beveiliging die beschermt tegen ransomware
  In de strijd tegen cyberdreigingen is ransomware een van de meest beruchte tegenstanders geworden. Tegenwoordig richten aanvallers zich vaak op pc's, wat vereist dat endpoint-back-upoplossingen robuuste beveiligingsmaatregelen bieden voor hun bescherming. Je endpoint-oplossing moet de geback-upte gegevens beschermen tegen aanvallers en ervoor zorgen dat je snel kunt herstellen van een ramp.
 • Snelle herstel dat downtime minimaliseert
  In de zakenwereld is tijd geld en downtime de vijand van winst. Hoe sneller je je gegevens kunt herstellen, hoe sneller je weer aan het werk kunt. Pc-gebruikers, of het nu MKB-medewerkers of MSP-technici zijn, hebben efficiënte en flexibele herstelopties nodig. Je endpoint-back-upoplossing moet je in staat stellen om je gegevens met minimale downtime te herstellen, ongeacht of je te maken hebt met een hardwarestoring of een cybersecurity-incident.
 • Uitgebreide bescherming
  Endpoint-back-up gaat niet alleen over het beschermen van je gegevens tegen hardwarestoringen en onopzettelijke gebruikersfouten. Het beschermt ook tegen opzettelijke kwaadaardige gebruikersacties en aanvallen van derden. Je pc's zijn kwetsbaar voor een reeks dreigingen en endpoint-back-up fungeert als een vangnet, ervoor zorgend dat je elke storm die op je pad komt kunt doorstaan.

Versterk je endpoint pc-back-up met Pulseway


Endpoint-back-up voor pc's is niet zomaar een IT-taak; het is een fundamentele bedrijfsstrategie. In een wereld waar cyberdreigingen blijven evolueren, is het beschermen van je cruciale gegevens van het grootste belang. Besparen op je back-upoplossing lijkt misschien verleidelijk, maar het is riskant. De kosten van het verliezen van cruciale gegevens wegen veel zwaarder dan de investering in een betrouwbaar back-upsysteem.

Of je nu een MKB bent dat streeft naar bescherming van je vitale informatie of een MSP die meerdere klanten beheert, het belang van endpoint-back-up voor pc's in de hedendaagse wereld kan niet genoeg benadrukt worden. Het gaat niet alleen om gegevensbeveiliging; het gaat om het waarborgen van bedrijfscontinuïteit.

Pulseway's endpoint-back-up voor pc's aangedreven door Unitrends endpoint-technologie is een moeiteloze en geautomatiseerde endpoint-back-upoplossing die elke twee uur gegevens back-upt en deze opslaat in een privé, redundante en veilige Unitrends-cloud. Je gegevens zijn beveiligd met tweefactorauthenticatie (2FA), onveranderlijke opslagblokken, 256-bits encryptie en meer.

Pulseway's endpoint-back-up voor pc's biedt ook de volgende functionaliteiten:

 • Snelle back-up en herstel
 • Geavanceerde herstelcapaciteiten
 • Pauzeer- en hervatfunctionaliteit
 • Automatische screenshotverificatie
 • Ransomware scanning
 • Voorspelbare totale eigendomskosten (TCO)

Om meer te weten te komen, vraag een demo aan en krijg een duidelijke, allesomvattende prijsstructuur zonder opslagkosten. Dus, waar wacht je nog op? Ga vooruit en bescherm je pc-gegevens met vertrouwen.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo