Hogere uitgaven voor infrastructuur/applicaties vergroten de behoefte aan eindpuntbeheer

 Donderdag 27 juli 2017

De laatste uitgavenvoorspelling van Gartner bevat drie belangrijke bevindingen die van belang zijn voor IT-professionals en MSP's:

  1. Er zullen meer apparaten worden gekocht, waarbij Windows 10 een groot deel van de vraag voor zijn rekening neemt.

  2. IT-outsourcing, mogelijk gemaakt door automatisering, is in beweging en verlaagt door hun efficiëntie de kosten.

  3. Smartphones ervaren een gezonde stijging van de vraag.

Deze punten benadrukken het toenemende belang en de volwassenheid van IT-automatisering, een technologie die al lang wordt benut door toonaangevende MSP's. Ondertussen maakt de groei van smartphones ze tot een steeds essentiëler IT-beheerapparaat.

Is een stapje hoger dan de Pro Edition en is ook gericht op IT in plaats van MSP's. Hier worden werkstations onderscheiden van servers, met werkstations vanaf (USD) $0,99 en servers vanaf (USD) $3,25 per maand. Nogmaals, het begint bij 50 eindpunten en biedt 50 gebruikersaccounts. Eén extern bureaublad-exemplaar is ook standaard en het aanbod wordt jaarlijks gefactureerd.

Een ander probleem is de enorme toename van bedrijfssoftware, waardoor het van cruciaal belang is om de uitgaven op andere gebieden, zoals IT-beheersoftware en de daarmee samenhangende bedrijfskosten, onder controle te houden.

Dit alles wijst erop dat ondernemingen en MSP's ervoor moeten zorgen dat ze hebben geïnvesteerd in de juiste technologieën om hun IT-infrastructuur te beheren – waarvan eindpuntbeheer een van de belangrijkste is. De sleutel is een goede Remote Monitoring and Management (RMM)-oplossing, in pure IT-kringen ook wel eindpuntbeheer genoemd.


Uitzicht op hoog niveau


In de Gartner Forecast Alert: IT Spending, Worldwide, 2Q17 Update heeft Gartner zijn voorspelling voor de IT-uitgaven voor 2017 verhoogd, van een stijging van slechts 1,0% in het eerdere rapport naar 2,4%. Dat zijn slechts de totale uitgaven. Segmenten zoals de verkoop van apparaten zijn veel sterker. Gartner voorspelt dat het aantal apparaten dit jaar met 4,7% zal stijgen. Een eerdere voorspelling had een apparaatgroei van slechts 0,9%.


Een boost voor bedrijfssoftware betekent meer infrastructuur om dit te ondersteunen, minder budget voor andere items


Gartner verwacht dit jaar een robuuste groei van de omzet op de markt voor bedrijfssoftware met 8,6%, wat een totaal van zo'n 392 miljard dollar zal opleveren. Deze gezonde trend zal zich de komende vier jaar voortzetten. “In 2021 verwachten we dat de markt zal groeien met een CAGR van 8,5% bij constante wisselkoersen”, schreef Gartner.

IT koopt niet alleen bedrijfssoftware. Ze hebben ook infrastructuur nodig om het te kunnen runnen. Software op locatie heeft servers nodig die moeten worden beheerd, en cloud-apps hebben robuuste interne en WAN-netwerken nodig om effectief te kunnen werken.


Het apparaatraadsel


Al deze servers en eindpunten die zijn gekocht om te kunnen werken met de groeiende basis van bedrijfssoftware moeten worden gepatcht, bijgewerkt, gemonitord en gerepareerd als er iets misgaat. Dat vereist een RMM of, in IT-taal, een oplossing voor eindpuntbeheer. Een interessant probleem is dat mobiele apparaten steeds meer in opkomst zijn, waardoor ze een meer voor de hand liggende oplossing voor IT-beheer worden en de perfecte plek om uw RMM te bedienen.

Gartner voorspelt dat de apparatenmarkt dit jaar met 4,3% zal groeien. En pc's zijn blijkbaar nog lang niet dood. “In 2017 zouden zakelijke Windows 10-upgrades voor een onderliggende groei moeten zorgen, hoewel de hogere componentkosten de pc-prijzen zullen doen stijgen”, schreef Gartner. “De onderliggende vraag naar pc’s is robuuster, waarbij bedrijven pc’s vervangen door Windows 10-pc’s.”


Outsourcing betekent een soepele start voor MSP's


IT-outsourcing is hot, en dit is geweldig nieuws voor MSP's die het grootste deel van de IT-taken voor MKB-klanten verzorgen. En de economische aspecten van managed services worden steeds beter. “Op het gebied van IT-outsourcing (ITO), zullen insourced bedrijven, nu intelligente automatiseringsdiensten een impact beginnen te hebben op de prijs die aan kopers wordt aangeboden (vanaf 2018), moeite hebben om te concurreren met externe leveranciers die in staat zijn geavanceerde leveringen te ontwikkelen, aangedreven door intelligente automatisering diensten”, betoogde Gartner. “Vanaf 2018 wordt insourcing minder relevant. Naarmate externe leveranciers hun aanbod upgraden, zullen kopers gedwongen worden om de verschuiving naar outsourcing voort te zetten om gelijke tred te houden met het tempo van de technologie.”


De geavanceerde automatisering van Pulseway


Veel tools voor systeembeheer bieden tegenwoordig automatisering, met name monitoring en beheer op afstand (RMM).

De voordelen zijn enorm. Niet alleen worden systemen voortdurend gecontroleerd op problemen, het herstel gebeurt vaak automatisch, net als software-updates en patches. Verwacht dat automatisering in de toekomst vrijwel alle problemen kan oplossen en simpelweg een verslag achterlaat van wat er is gedaan.


Mobiele RMM


Pulseway is een ultramoderne RMM die alle RMM-functies naar uw mobiele apparaat brengt. Hiermee worden beheerders, ongeacht hun locatie, gewaarschuwd voor problemen zoals mogelijke systeemstoringen. Het RMM kan vervolgens de situatie verhelpen en downtime en mogelijk gegevensverlies voorkomen.

Beheerders kunnen voortbouwen op de Pulseway-functies en het gedrag ervan aanpassen door andere tools of functies te integreren met behulp van de REST API of de Cloud API.

Lees hier meer over Mobile RMM.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo