Hoe ik mijn gestolen MacBook terug kreeg.

 Donderdag 15 februari 2018
Hoe ik mijn gestolen MacBook terug kreeg.

Volg en lokaliseer een gestolen laptop met uw telefoon.

Eerder deze maand zat ik ontspannen in de trein terwijl ik naar mijn werk ging, met mijn vertrouwde laptoptas comfortabel op de stoel naast me. De routinereis die ochtend verliep voorspoedig, terwijl de trein verder reed, nam ik een adempauze van de druk van het werk en het leven.

Die rust werd bij de volgende halte verstoord toen ik naar de lege stoel keek. Mijn tas en kostbare MacBook waren weg.

Voor ieder ander persoon zou dit een ramp zijn – niet alleen was de waardevolle computer verdwenen, maar ook alle informatie – werkgegevens, persoonlijke bestanden en toegang tot sociale media en financiële accounts.

Gelukkig werk ik bij Pulseway en zijn wij gespecialiseerd in mobiele software voor monitoring en beheer op afstand (RMM). Ik had de Pulseway-agent op mijn laptop geïnstalleerd, waardoor ik realtime gegevens kon zien en rechtstreeks vanaf mijn iPhone de controle over mijn machine kon overnemen.

Systeemdetails

Het belangrijkste heb ik al gedaan: Pulseway zo instellen dat het mij waarschuwt als iemand de MacBook probeert te gebruiken. Het enige wat ik hoefde te doen was wachten tot mijn telefoon het nieuws uitschreeuwde.

Ondanks dat het met een wachtwoord was beveiligd, wist ik dat het slechts een kwestie van tijd was voordat het wachtwoord werd gekraakt. Dieven zoals deze stelen laptops om ze te verkopen, of maken misbruik van de gegevens die erin zitten. Hoe dan ook, zodra ze het bezit hebben, hebben ze de tijd en de middelen om het wachtwoord te kraken of te omzeilen.

Terwijl ik wachtte, veranderde ik alle wachtwoorden voor mijn e-mail, sociale media, online bankieren – alles wat ik maar kon bedenken.


De race begint


“Piep”, de iPhone-waarschuwing gaf aan dat de achtervolging aan de gang was. De laptop is 's ochtends meegenomen. Het was nu vroeg in de avond.

Ik hoorde het signaal, klikte op de telefoonmelding en zag mijn systeem. Ik zag niet alleen het IP-adres, ik zag het werkelijke adres waar de laptop zich bevond.

commando

De gegevens verwijderen


Nu begon het echte werk. Ik heb de gegevens op de achtergrond gewist via de opdrachtprompt, terwijl de dief aan het browsen was. Al mijn privégegevens zijn binnen enkele minuten gewist. Toen veranderde ik het inlogwachtwoord in iets dat belachelijk moeilijk te kraken was.


Het identificeren van de dief


Omdat ik vertrouwen had in mijn missie, begon ik plezier te krijgen en begon ik dieper te graven. Ik had toegang tot mijn webcam en het scherm zelf, zodat ik kon zien wat de dief op mijn machine deed. Hierdoor kon ik precies identificeren wie de persoon was, op naam en locatie.


De MacBook terugkrijgen


chat in de gaten houden

Ik had alle informatie die ik nodig had om mijn MacBook terug te krijgen. Het was tijd om de giek te laten zakken. Terwijl ik naar de punk keek, gebruikte ik de Pulseway-chat om deze boef een berichtje te sturen. “Hallo (Zijn naam). Het lijkt erop dat je mijn laptop hebt. Kunnen we elkaar morgen ontmoeten om het terug te geven? Ik heb gevraagd. De schurk raakte in paniek. Hij wist dat ik hem had gepakt. Hij wist dat ik zijn informatie had.

'Ik wilde alleen maar dat je de Mac terugbracht. Ik was van plan het terug te geven,' sputterde hij. “Ik stuur je dit binnen een uur terug.”

Ik wist anders, ik zag hem proberen de laptop op Facebook te verkopen voor $ 300. Ik kreeg zijn nummer, logde hem uit bij de machine en ontmoette hem in Starbucks. Voor hem was het lastig en kort. Hij snelde weg. Het enige dat ik wist was dat ik mijn MacBook terug had binnen een uur nadat ik een melding op mijn telefoon had ontvangen.

Het voelde als CSI. Ik had er vertrouwen in en er bestond geen twijfel over dat ik zou winnen. En ik deed het allemaal vanaf mijn telefoon. Terwijl ik aan het eten was.

Klik hier voor meer informatie over Pulseway.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo