Pas uw Pulseway-ervaring aan met de REST API en de Cloud API

 Donderdag 3 maart 2016

Als u Pulseway al een tijdje gebruikt, heeft u zich misschien afgevraagd of u enkele van uw eigen aangepaste monitoren wilt implementeren of enkele functies wilt toevoegen die uniek zijn voor uw omgeving en die niet worden gedekt door de uitgebreide lijst met functies van Pulseway.

Pulseway Cloud-API

De manier om Pulseway aan te passen is door te profiteren van de REST API, waarmee u kunt communiceren met uw bewaakte instanties live. Met de Cloud API kunt u uw cloudapplicaties en cloudservice-instanties monitoren en beheren. Het enige dat u nodig heeft om aan de slag te gaan, is een API-token en toegang tot de programmeer- of scripttaal van uw keuze .

Nadat u uw Pulseway API-token heeft aangevraagd en ontvangen, kunt u beginnen met het aanpassen van uw monitoren, foutcondities en meldingen om uw ingebedde systemen, websites en applicaties effectiever te beheren. U heeft ook toegang tot verschillende Cloud API-tutorials en Client API-tutorials waarin alle mogelijke parameters worden gedemonstreerd en uitgelegd die u nodig heeft om uw eigen Pulseway-plug-ins te maken.

Een voorbeeld van een API-sleutel/API-token:
B3-04-99-6C-FA-BC-B4-13-36-8A-AE-E9-27-FC-00-C2-58- FF-55-70-65-AB-72-35-08-4A-00-E1-AB-F9-0D-07-DC-42-43-F9-57-21-2F-68-3E-C6- E4-05-A9-27-6D-08-F1-DF-23-DD-D0-1B-51-CA-80-DF-4F-B2-42-95-75-0E


Begin onmiddellijk met het verbeteren van uw Pulseway-ervaring


Of u nu programmeur of systeembeheerder bent, u kunt uw Pulseway-ervaring onmiddellijk verbeteren met eenvoudige demonstraties, tutorials en snelle naslaggidsen. En als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u met de online community API-forums van Pulseway eenvoudig vragen stellen vragen en ideeën delen met medegebruikers en beheerders. Daarnaast houdt de community een lijst bij van door de community onderhouden plug-ins.


Voeg een mobiele interface toe voor elke systeemsoftware met REST API


Met de REST API kunnen beheerders en programmeurs een mobiele interface toevoegen voor elke systeemsoftware. Hiermee kunt u aangepaste meldingen in de app maken; u kunt parameters vanuit de app wijzigen en u kunt informatie naar de webservices van Pulseway pushen. Het enige dat u hoeft te doen, is een correct opgemaakt document maken dat Pulseway kan interpreteren. Om u hierbij te helpen, worden er voorbeelden gegeven in Ruby, Python, Node.js, Perl, PHP, C#, Java, cURL en pure JSON.

Er zijn drie belangrijke vereiste secties voor het gebruik van de REST API om speciale services en meldingen in te stellen:

  • Basisauthenticatie
  • Publiceren
  • Informeer
Pulseway API-meldingen

Authenticatie is vereist omdat het systeem moet weten met welke account het te maken heeft. Authenticatie is eenvoudig, omdat hiervoor alleen uw gebruikersnaam en het API-token nodig zijn dat u heeft aangevraagd bij www.pulseway.com/api/requestkey

Publiceren is het deel van de code dat een exemplaar maakt of bijwerkt. Deze code identificeert de instantie met een unieke ID, een naam, een groep, een labeltype, een labeltitel, de web hook-opdracht, de callback-URL en een titel, plus verschillende optionele velden.

In het gedeelte Notificeren kunt u PUSH- en/of e-mailmeldingen verzenden. Live meldingen worden verzonden naar de Pulseway-app op uw mobiele apparaat. Meldingen moeten een unieke instantie-ID en een titel hebben. Optioneel kunt u een bericht toevoegen en een prioriteit aan meldingen toekennen.

De REST API is een eenvoudiger oplossing voor niet-programmeurs, zoals systeembeheerders, die wat maatwerk aan hun monitoring willen toevoegen zonder een programmeertaal en een geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) te hoeven leren. Als u pure JSON-code zonder een andere taal wilt gebruiken, kunt u eenvoudig een REST-clientextensie voor de Chrome-browser instellen, genaamd Postman, om te communiceren met uw Pulseway-configuraties. Vind voorbeeldcode op api.pulseway.com.


Bewaak en beheer al uw Cloud-app/-service-instanties met Cloud API


Voor de Cloud API heeft u wat hogere programmeervaardigheden en toegang tot Visual Studio nodig om uw plug-ins te maken met behulp van het .NET-framework. Als u wilt, kunt u uw plug-ins ook in Java maken. Er zijn tutorials voor beide talen op www.pulseway.com/api/cloud.

U heeft uw Pulseway-gebruikersnaam, uw wachtwoord en uw API-sleutel nodig om te authenticeren. Bijvoorbeeld:

Service.getInstance().configure("Application Name", "Group", "Running on " + computername, false);
Service.getInstance().start("username", "password", "apikey");

Als je een volledige tutorial wilt zien, ga dan naar www.pulseway.com/api/clientnet. Je kunt ook alle gerelateerde video's bekijken op het Pulseway-kanaal.

De REST API en de Cloud API bieden gebruikers beide de mogelijkheid om hun Pulseway-ervaringen aan te passen buiten het standaardaanbod. Het gebruik van deze programmatische interfaces biedt programmeurs de mogelijkheid om de krachtige monitoring- en meldingsmogelijkheden van Pulseway voor elke toepassing of dienst verder te verbeteren.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo