Computerbeveiligingsdag: een wake-up call voor IT-managers

 Vrijdag 16 november 2018
Ik ben de Cryptkeeper

Bron

Gegroet jongens en geesten! Ik ben de Cryptkeeper, degene die in de gaten houdt wat waardevol is voor elke IT-manager: data. En nu we het toch over data (of het gebrek daaraan) hebben, laten we het hebben over Computer Security Day.

Computer Security Day is een wake-up call voor IT-managers. Het wordt elk jaar op 30 november gehouden en herinnert IT-managers eraan dat hackers altijd op zoek zijn naar het stelen van hun kostbare gegevens. Het doel is om data en hardware te allen tijde te beveiligen tegen cyberaanvallen.

En als je denkt dat ik een oude, dode verhalenverteller ben die alleen maar aan het kletsen is, laat me je dan iets geven om over na te denken, kinderen.

Hier zijn drie nare verhalen over verloren gegevens die IT-managers tot op het bot zullen koud maken. Angst is tenslotte altijd een grote motivator, nietwaar?

Laat het angstfeest beginnen:


Een gruwel van fouten


Ik ben de Cryptkeeper

Bron

Datalekken als gevolg van menselijke fouten worden vaak gezien als de schuld van het bedrijfsresultaat. Dit verhaal is echter een misselijkmakende poging tot spanning, want deze keer zijn de schuldigen de topbestuurders.

De top bij Sony Pictures Entertainment werd het doelwit van phishing-links, vermomd als Apple ID-verificatie-e-mails. Door op de kwaadaardige links te klikken, konden hackers Wiper-malware vrijgeven. Als gevolg hiervan werd 100 terabyte aan gegevens gestolen, die gemakkelijk voor ransomware hadden kunnen worden gebruikt.

De Pulseway-oplossing voor gegevensherstel had Sony kunnen behoeden voor 35 miljoen dollar aan schade veroorzaakt door het datalek. Wanneer u gegevens eenvoudig kunt herstellen, bent u minder kwetsbaar voor ransomware-aanvallen. Ik weet niet waarom de levenden dat nooit begrijpen?


Een stervende hardware


Ik ben de Cryptkeeper

Bron

Ik kijk in de toekomst, mijn lievelingen, voor jullie zie ik iets grotesks. Het zal je bang maken en walgen! Het is jouw hardware!

Hardwarefouten zijn verantwoordelijk voor meer dan 40% van de gevallen van gegevensverlies. Een verouderd apparaat maakt het zelfs voor een groentje gemakkelijk om het systeem te hacken. En geen enkel systeem is ouder dan onze geliefde lokale politieafdelingen. Een lokale politiechef heeft zelfs erkend dat veel van de gebruikte hardware bijna veertig jaar oud is. Helaas worden politiechefs met tegenzin gedwongen grote bedragen te betalen om verloren gegevens terug te halen.

Om een dergelijk lot te voorkomen, migreert u uw gegevens naar de cloud. Een hardwarestoring heeft weinig gevolgen, omdat u verloren gegevens op elk moment kunt herstellen. Het beste deel: dit soort gegevensbescherming kost een fractie van de prijs.

Ik ben de Cryptkeeper

Bron

Ik hou van maden in mijn hersencupcakes, lekker! Maar ik betwijfel of IT-managers dezelfde liefde voor malware zouden delen.

Malware is de grootste vijand van een IT-manager: het heeft de beste en grootste technologiebedrijven in een handomdraai neergehaald. Neem bijvoorbeeld Google+, de posterboy voor G Suite, voorbestemd voor grootsheid . Het enige dat nodig was, was een bug die ongeautoriseerde toegang tot apps van derden mogelijk maakte. Resultaat: moederbedrijf Alphabet besluit definitief de stekker uit Google+ te trekken.

Integrated Antivirus Solution biedt volledige eindpuntbescherming en zorgt ervoor dat systemen malwarevrij zijn. Markeer verdachte activiteiten vanaf één centrale locatie en dood bedreigingen voordat ze ernstige schade kunnen aanrichten.


Computerbeveiligingsdag is uw uitweg


Doe op deze Computerbeveiligingsdag een belofte om uw gegevens veilig te houden. Geloof me, het laatste wat je wilt is dat je naam hier vermeld wordt.

Pulseway zorgt ervoor dat u uw woord waarmaakt en u behoedt voor de pijn van het verlies van gegevens. Probeer het gratis.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo