Beste Remote Desktop-oplossing voor MSP's en interne IT-afdelingen

 Woensdag 13 mei 2020
Beste Remote Desktop-oplossing voor MSP's en interne IT-afdelingen

Terwijl de COVID-19-pandemie over de hele wereld blijft woeden, hebben bedrijven geen andere keus dan het concept van werken op afstand te omarmen. Omdat de meeste bedrijven zich zelfs in deze kritieke tijden geen productiviteitsdaling kunnen veroorloven, is het absoluut noodzakelijk dat ze over de juiste tools beschikken om hun IT-netwerk te monitoren en hun werknemers te helpen hun taken probleemloos uit te voeren.

Zelfs vóór deze plotselinge en drastische transitie was remote desktop-software al gewild in de IT-industrie vanwege de neiging om het leven eenvoudiger te maken voor zowel technici als werknemers. Het duurt slechts een paar minuten om de juiste software voor afstandsbediening in te stellen en geeft technici de mogelijkheid om eindpunten te bekijken en te beheren op elke locatie, op elk moment. Het zou gebruikers in staat moeten stellen om er met weinig tot geen onboarding aan te gaan werken. Het belangrijkste is dat het veilig moet zijn en elk apparaat en besturingssysteem moet ondersteunen.

Met een verscheidenheid aan remote desktop software-oplossingen die op de markt beschikbaar zijn en aan deze mogelijkheden voldoen, gaan we een vergelijking maken van enkele van de beste producten die er zijn en ontdek hoe u hiervan kunt profiteren.


LogMeIn


Als een van de meest populaire oplossingen voor externe connectiviteit die op de markt verkrijgbaar zijn, is LogMeIn een geweldig hulpmiddel om u te helpen uw bedrijf soepel te laten draaien, ongeacht uw werklocatie. Het maakt het eenvoudig delen van gegevens en samenwerking tussen al uw apparaten mogelijk en u kunt een externe desktopverbinding tot stand brengen met een eindpunt, zodat u eraan kunt gaan werken alsof u er recht voor staat.

U krijgt toegang tot systeemtoepassingen door u te abonneren op de 'Pro'-versie van de software. Naast desktopapplicaties heb je ook toegang tot je cloudapplicaties en kun je overal verder werken. In feite is er geen limiet aan het aantal computers waartoe u op afstand toegang kunt krijgen met het 'Pro'-pakket.

Hoewel dit een uitstekende keuze is voor grote bedrijven, is het misschien niet de ideale keuze voor kleine en middelgrote bedrijven. Er hangt niet alleen een duur prijskaartje aan, het scala aan aangeboden functies kan voor de meeste gebruikers één te veel blijken te zijn.


TeamViewer


TeamViewer is een van de wereldleiders in het leveren van oplossingen voor externe connectiviteit. Het is externe desktopsoftware die wordt geleverd met een scala aan functies, waaronder externe toegang, samenwerkingsmogelijkheden en ondersteuning voor verschillende soorten eindpunten. TeamViewer combineert deze innovatieve functies met beveiliging en schaalbaarheid van ondernemingsklasse zonder de noodzaak van een VPN.

Een van de opvallende kenmerken is de platformonafhankelijke mogelijkheid. Omdat het is ingebouwd met Internet of Things (IoT)-implementaties, kunt u verbinding maken met verschillende platforms, zoals pc naar pc, pc naar mobiel, mobiel naar pc en mobiel naar mobiel.

Helaas kan TeamViewer erg duur zijn voor kleine bedrijven. Hoewel persoonlijke gebruikers gebruik kunnen maken van een gratis versie, moeten bedrijven dure abonnementskosten betalen om gebruik te kunnen maken van alle beschikbare functies.


Pulsweg


Als het gaat om connectiviteit op afstand, is Pulseway de beste keuze voor managed service providers (MSP's) en kleine bedrijven met interne IT-teams. Het belangrijkste is dat Pulseway nog veel meer te bieden heeft naast de mogelijkheden voor remote desktop. Als mobile-first, cloudgebaseerde oplossing is het een product dat is gebouwd om overal cruciale IT-acties uit te voeren.

Zodra u verbinding maakt met de Pulseway-app, kunt u vanaf elke locatie uw gehele IT-omgeving op afstand monitoren. Omdat de primaire focus op beveiliging ligt, kunnen technici veilig toegang krijgen tot elk eindpunt in het netwerk en de noodzakelijke IT-taken uitvoeren.

De krachtige automatiseringsengine van Pulseway helpt u uw dagelijkse taken te automatiseren en problemen automatisch op te lossen om de efficiëntie te vergroten. Bovendien kunt u met Pulseway het patchproces automatiseren en alle software in uw IT-omgeving up-to-date houden. Andere functies, zoals het ontdekken van activa, servermonitoring, NOC, enz., kunnen ook van pas komen voor IT-professionals.


Waarom ondersteuning op afstand van cruciaal belang is voor alle bedrijven


Ondersteuning op afstand is van cruciaal belang voor bedrijven in veel sectoren waar efficiëntie een game-changer kan zijn bij het overwinnen van de concurrentie. Door IT-problemen op afstand op te lossen, kunnen gebruikers betere ondersteuning krijgen en zonder enige vertraging hun taken hervatten.

Hier is een korte lijst van wat u kunt bereiken met krachtige software voor afstandsbediening:

  • Bespaar tijd bij het oplossen van problemen
  • Verhoog de productiviteit door de efficiëntie te verbeteren
  • Verhoog de winst door u te concentreren op inkomstengenererende taken
  • Elimineer gedoe bij het oplossen van problemen
  • Bewaak proactief IT-netwerken en voorkom problemen

Ongeacht de keuzes die op de markt beschikbaar zijn, moeten bedrijven en IT-dienstverleners die een uitgebreid netwerk van eindpunten beheren hun technici uitrusten met a krachtige remote desktop-software-oplossing, zodat ze complexe IT-acties kunnen uitvoeren zonder ooit hun werkstation te hoeven verlaten.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo