5 gouden regels bij het starten van een MSP-bedrijf

 Dinsdag 4 december 2018

Met een paar slimme zetten kunnen de zakelijke MSP-ideeën die u op een barservet hebt gekrabbeld, werkelijkheid worden.

De juiste stap op het juiste moment maakt het verschil tussen succesvolle MSP-bedrijven en bestaande bedrijven. Beschouw deze stappen als de spelregels: als je je eraan houdt, win je veel, en als je het negeert, nou ja. je kunt altijd terug naar de bar!

Wil je deel uitmaken van het winnende team? Volg deze vijf gouden regels bij het starten van uw eigen MSP-bedrijf.


1. Begrijp de zakelijke kant van IT


Vaak hebben mensen met een technische achtergrond de neiging om zakelijke beslissingen uitsluitend op technologische overwegingen te baseren. Nieuwe aanbiedingen mogen bijvoorbeeld NIET worden gemaakt door te kijken naar de technologie in uw arsenaal.

De waarheid is dat uw technische expertise misschien aanbiedingen van hoge kwaliteit kan opleveren, maar dat de kans dat dit op de balans wordt weerspiegeld twijfelachtig is. Op dezelfde manier kunnen MSP's die fatsoenlijke aanbiedingen uitrollen en tegelijkertijd hun financiën strak houden, er moeiteloos doorheen varen.

Het starten van uw eigen MSP-bedrijf vereist dat u over een gedegen financiële kennis beschikt. U hoeft geen bedrijfsgoeroe te zijn, maar termen als 'ROI-prognose', 'margeberekeningen' en 'operationele overheadkosten' mogen u ook niet afschrikken.


2. Kies RMM- en PSA-software


Servicelevering is de ruggengraat van uw MSP-bedrijf. Een efficiënt leveringsmodel moet reactief, proactief en preventief zijn. Dit efficiëntieniveau is alleen mogelijk met RMM- en PSA-software.

Software voor monitoring en beheer op afstand (RMM) zorgt voor de technische implementaties, terwijl een oplossing voor professionele servicesautomatisering (PSA) voor de zakelijke kant zorgt. Het kan echter een uitdaging zijn om ze met elkaar te integreren.

Pulseway biedt een uniform dashboard voor RMM en PSA, voor een efficiënte dienstverlening rechtstreeks vanaf één plek. Reageer in een handomdraai op problemen van klanten met een complete servicedeskoplossing. Identificeer en los daarom problemen op, nog voordat de klant ervan op de hoogte is. Meer informatie.


3. Bepaal uw prijzen


B2B-kopers beoordelen prijzen als de nuttigste informatie tijdens de aankoopfase. Wees niet de MSP die prospects afschrikt met een duur prijskaartje of een MSP die geld op tafel laat liggen door de dienstverlening te ondermijnen. Het zal een catastrofale impact hebben op uw winst, omzet en merkwaarde.

Om uw MSP-prijsstrategie te optimaliseren, moet u begrijpen hoeveel uw klanten bereid zijn te betalen. Klantlocatie, branche en nalevingsvereisten zijn enkele van de factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Het bedrag moet uw totale bezorgkosten aanvullen, zodat er geen geld verloren gaat bij het tekenen van klanten.

Om de winst op de lange termijn veilig te stellen, maken MSP's steeds vaker gebruik van op abonnementen gebaseerde prijsmodellen. Terugkerende inkomsten zorgen voor veel winsten, waardoor MSP's sneller break-even kunnen bereiken.

Bepaal uw prijzen

4. Beschouw training als een investering, niet als een kostenpost


De druk om maandelijkse verlengingsdoelstellingen te behalen heeft ervoor gezorgd dat training een hoeksteen is geworden voor het zakelijke succes van MSP. Alleen hoogopgeleid personeel kan een uitzonderlijke service leveren die klanten ervan weerhoudt abonnementen op te zeggen.

Toch beschouwen MSP's training nog steeds als een dure overhead die ze simpelweg niet bereid zijn te betalen. Tijd om de mythe te doorbreken: training is kostenefficiënt, bij gebrek daaraan verliezen bedrijven geld.

Zaktraining helpt bedrijven werknemers op een snelle en betaalbare manier op te leiden. Gebruik technologie in plaats van grote sommen geld uit te geven aan externe workshops. Kanalen als webcasts, online coaching en whitepapers bereiden medewerkers snel voor.


5. Documenteer alles


Breng herhaalbare bedrijfsprocessen tot stand met documentatie. Het fungeert als een middelenbank om gewenste resultaten te creëren met behulp van dezelfde procedures. Zo kunnen uw medewerkers bekende problemen sneller aanpakken door gebruik te maken van beproefde oplossingen.

Documenteer consistent elk aspect van uw MSP-bedrijf. Dit omvat verkoop, marketing, levering, financiën, klantenservice, leveranciersbeheer, enzovoort. Plan om deze documenten elk kwartaal te herzien om er zeker van te zijn dat ze bijdragen aan de bedrijfsefficiëntie.


Hoe meer, hoe beter (niet echt!)


Wanneer u uw eigen MSP-bedrijf start, probeer dan een beperkt aantal serviceaanbiedingen te hebben. Door te bagatelliseren kunt u met minder beginnen en meer opleveren: een hogere klanttevredenheid.

Hierdoor kunt u omzet genereren met lage overheadkosten. Uiteindelijk zou dat het doel moeten zijn van uw nieuwe MSP-bedrijf.

De definitieve MSP-gids voor analytische verkoop en digitale marketing om de omzet te verhogen zonder geld te verbranden. Pak uw gratis exemplaar

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo