10 bronnen die elke systeembeheerder moet kennen

 Dinsdag 6 juni 2023
10 bronnen die elke systeembeheerder moet kennen

De IT-wereld evolueert voortdurend en er zijn zoveel hulpmiddelen waarmee u op de hoogte kunt blijven. Het is echter zelfs voor senior systeembeheerders een uitdaging om alle beschikbare bronnen te doorzoeken om de bronnen te identificeren die het meest relevant en nuttig zijn.

In deze blog identificeren we enkele belangrijke bronnen via verschillende kanalen om u niet alleen te helpen op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën, maar ook om uw vaardigheden en carrièremogelijkheden te verbeteren.

Of je nu een senior systeembeheerder bent of net begint, deze blog geeft je een idee van alle tools en bronnen die je nodig hebt om uit te blinken in je werk en te gedijen; dus laten we erin duiken.


1. Documentatie van het besturingssysteem (OS).


Windows heeft voor uw gemak een groot aantal handleidingen en artikelen die per product zijn gecategoriseerd, zodat u eenvoudig de informatie kunt vinden die u zoekt ben op zoek naar. Ze hebben ook Microsoft Learn voor IT-professionals om u te helpen vaardigheden op te bouwen en hun producten onder de knie te krijgen.

Apple heeft hun officiële Ontwikkelaarswebsite waar je documentatie kunt vinden over vrijwel alles wat hun groeiende economie te bieden heeft. Linux heeft ook gebruikersgerichte documentatie die je kan helpen hun besturingssysteem op elk apparaat te optimaliseren .


2. Onlineforums en communities


Reddit is een uitstekend forum, of je nu een senior systeembeheerder bent of net begint. Het heeft subreddits zoals r/sysadmin met honderdduizenden gebruikers waarmee je kunt netwerken en van kunt leren. De interacties in deze subreddits of communities zijn informatief en stimulerend. Ze zullen je inspireren om out of the box te denken en problemen creatief op te lossen.

Reddit heeft ook subreddits gewijd aan bepaalde besturingssystemen zoals Linux en meer algemene vragen voor uw carrière waar u veel profijt van kunt hebben.


3. Technische blogs en websites


Naast productdocumentatie moet je ook in de gaten houden wat er in de technische wereld in het algemeen gebeurt.

ArsTechnica is een geweldige website voor “alpha-geeks.” Hun lange artikelen, opiniestukken en diepgaande uitleg zijn vooral populair onder IT-professionals. The Register is een van de beste bronnen voor bedrijfstechnologienieuws. ZDNET is geweldig voor mondiaal technisch nieuws, advies en inzichten. TechCrunch analyseert de technologische business met hun rapportage. CNET biedt inzichten in hoe u technologie kunt gebruiken om een betere toekomst te creëren.


4. IT-certificeringsprogramma's


Certificeringsprogramma's helpen u uw leerresultaten te bereiken. Wat nog belangrijker is: ze helpen u uw vaardigheden te valideren, zodat u vooruitgang kunt boeken in uw carrière.

CompTIA is een van de meest erkende certificeringsinstanties ter wereld. Ze bieden trainingen en certificeringen aan in verschillende IT-domeinen. U kunt uw vaardigheden op het gebied van IT-infrastructuurbeheer of -beveiliging valideren via hun CompTIA Network+ of CompTIA Security+-certificeringen.

Microsoft Learn biedt, zoals we al vermeldden, uitgebreide rol- en productgebaseerde certificeringen die kunnen helpen u in uw carrière, of u nu junior of senior systeembeheerder bent.

Door u in te schrijven voor een certificeringsprogramma krijgt u de mogelijkheid om de nieuwste kennis en vaardigheden te verwerven. Het toont ook uw bereidheid om te leren aan uw collega's, senioren en recruiters.


5. Online training en tutorials


Naast erkende certificeringen zijn er trainingsprogramma's op websites als Udemy en Coursera die u kunnen helpen gespecialiseerde kennis op te doen in een product of rol. Deze cursussen zijn meestal een mix van trainingsvideo's, leesmateriaal, praktische projecten en begeleiding door een expert. Ze hanteren over het algemeen een holistische benadering van leren waarvan u kunt profiteren. Bovendien kunnen ze zelfs leiden tot certificering, wat kan helpen uw vaardigheden te valideren bij potentiële werkgevers of leiders binnen uw organisatie.


6. Conferenties en evenementen


Wat is een betere manier om oplossingen te ontdekken die werken dan door ze live in actie te zien tijdens demo's of door interactie met mensen die ze hebben geïmplementeerd? Dat is de kans die conferenties zoals Microsoft's Ignite, LinuxCon en Red Hat Summit aanbieding. U kunt netwerken met en leren van marktleiders, leveranciers van oplossingen en uw collega's. Bij sommige evenementen zijn er ook feesten, zodat je plezier kunt hebben terwijl je waardevolle kennis en ervaring opdoet.


7. Documentatie voor leveranciersondersteuning


Leveranciers zoals Cisco en VMware beschikt over uitgebreide bibliotheken met kennisbankbronnen. Ze zijn netjes per product gecategoriseerd, zodat u gemakkelijk de informatie kunt vinden die u zoekt. Bovendien kunt u nuttige bronnen ontdekken via aanbevelingen of door hun populairste stukken tentoon te stellen. Deze websites kunnen u voorzien van een hele reeks informatie, inclusief de laatste updates via hun release-opmerkingen, mededelingen en artikelen.


8. Open-sourceprojecten


Open-sourceprojecten bieden ondernemingen verschillende voordelen, zoals de flexibiliteit om een raamwerk voor probleemoplossing te bouwen dat aan hun eisen voldoet. Het stelt organisaties in staat flexibeler te zijn en oplossingen snel te implementeren door klein te beginnen en vervolgens oplossingen te ontwikkelen. Het is ook kosteneffectief. Open-sourceprojecten bieden organisaties grote waarde en u kunt die waarde verzilveren door er meer over te leren.

Nagios is een open-sourceproject dat de industriestandaard is geworden voor het monitoren van de IT-infrastructuur. Ze bieden certificeringen en documentatie om u te helpen hun producten beter te gebruiken. Ansible is een ander open-sourceproject dat enorm populair is onder organisaties omdat het de IT-efficiëntie helpt verbeteren door middel van automatisering. Ze geloven dat automatisering voor iedereen is en hun documentatie en use cases laten je geloven dat dit waar is.


9. Industrienormen


Deze helpen u bij het volgen van best practices. ITIL is een toonaangevend raamwerk dat helpt bij het standaardiseren van de algehele levenscyclus van IT-diensten. Hun normen helpen u het service-, asset- en supportbeheer te verbeteren. U kunt zelfs een gecertificeerde ITIL-professional worden om de waarde te demonstreren die u kunt toevoegen aan organisaties.

Op dezelfde manier zorgt het NIST-cyberbeveiligingsframework ervoor dat u best practices volgt voor opkomende technologieën, identiteits- en toegangsbeheer, netwerkbeheer, gebruikersprivacy en andere prioriteiten. gebieden.

Ontdek welke normen van toepassing zijn op uw organisatie of branche en duik dieper in die branchenormen om uw organisatie te helpen best practices te volgen en compliant te zijn.


10. Sociale media


Ten slotte kunt u via platforms als LinkedIn en Twitter collega-systeembeheerders en branche-experts vinden en ermee in contact komen. U kunt hun mening over technische en industriële onderwerpen ontdekken, samen met het laatste nieuws en updates uit de technische wereld, door eenvoudigweg door uw mobiel te scrollen. Het is een gemakkelijke manier om op de hoogte te blijven en te netwerken met de mensen die de technische wereld vormgeven.

Er zijn ook veel LinkedIn-groepen waar je kunt netwerken met professionals, soms uit dezelfde locatie, die dezelfde interesses hebben. Een eenvoudige zoekopdracht op internet helpt u ook deskundige blogs en andere bronnen te vinden.


Ontgrendel de kracht van de systeembeheerder en groei professioneel


Als systeembeheerder speel je een cruciale rol in het IT-ecosysteem. Organisaties vertrouwen niet alleen op u om technologie te benutten en productief te zijn, maar ook om hun gegevens, gebruikers en systemen te beschermen tegen hackers en cyberdreigingen. Het is geen gemakkelijke onderneming.

Om te slagen in je carrière moet je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, productupdates, release notes, technologische en zakelijke inzichten, kennis en vaardigheden.

We hopen dat de bronnen in deze blog u kunnen helpen uw vaardigheden en vooruitgang in uw carrière te vergroten en uw organisatie veilig en productief te houden. Ik wens je al het beste toe.

Probeer Pulseway vandaag

Begin binnen enkele klikken en ervaar het krachtigste IT-beheerplatform in de industrie.

Gratis proefperiode van 14 dagen         Geen creditcard nodig
Capterra Logo
GetApp Logo
G2 Logo
Spicework Logo